Gorenjski prometniki so bili danes okoli 14. ure obveščeni o hujši prometni nesreči na gorenjski avtocesti v smeri Karavank.

Po podatkih s katerimi razpolagamo 52-letni voznik, državljan Hrvaške, ni vozil po sredini prometnega pasu in pri tem zapeljal levo na prehitevalni pas, kjer je najprej trčil v sredinsko betonsko ograjo, nato pa desno izven vozišča na travnato brežino, kjer se je s kombijem večkrat prevrnil in obstal ob varovalni mreži avtoceste. V kombiju je bilo še pet odraslih potnikov.

Dva potnika nista bila telesno poškodovana. Voznik in trije potniki pa so bili telesno poškodovani. Prvo pomoč na kraju jim je nudilo zdravstveno osebje in jih z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Na kraju so bili tudi gasilci. Promet na odseku Kranj vzhod in Kranj zahod je bil oviran dobre štiri ure. Za čas opravljanja ogleda je bila avtocesta na tem odseku zaprta za ves promet dobro uro. Obvoz je bil urejen.

Policisti za voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Spletno uredništvo