Torkov šport

Hokej

Ledena plošča v dvorani z ledom Zlato polje je pripravljena, hokejisti HK Triglava pa so včeraj na njej opravili že prve treninge.

Danes ob 20-tih se bodo na njej zbrali hokejisti združene ekipe Slovenije, ki bo nastopila na poletni ligi Bled 2019 in jo vodi Kranjčan Gorazd Drinovec. Ekipa je sestavljena iz igralcev, ki niso člani HK SŽ Olimpije in HDD SIJ Acroni Jesenice, temveč prihajajo iz ostalih klubov. V njej bo tudi osem igralcev kranjskega Triglava, poletna liga na Bledu pa se bo začela v četrtek ob 16.30 s tekmo HC Grenoble – AS Villach, ob 20-tih pa se bo začela še tekma HDD SIJ Acroni Jesenice – združena ekipa Slovenije.

Balinanje

Še nekaj malega časa nas loči do začetka tekmovanja v balinarskih državnih ligah. Sezona 2019 – 2020 bo nekoliko spremenjena in sicer  bo v super balinarski državni ligi nastopilo namesto osem, deset ekip, od tega pa le ena iz Gorenjske – Trata, ki bo tudi branila naslov. S tekmovanjem bodo začeli 26.oktobra.

V prvi moški ligi bo tekmovanje potekalo v enotni prvi ligi z desetimi klubi, med katerimi pa so trije klubi iz Gorenjske – Planina Kranj, Center Kranj in Čirče VAN DEN Kranj. Tekmovanje se bo začelo 31.avgusta.

Tudi tekmovanje v drugi ligi je spremenjena. Sedaj bosta le dve ligi s po desetimi ekipami. Gorenjci Jesenice, Rogovila, Bistrica pri Tržiču, Tržič AC Žepič, Mengeš Rakoll in Trata mladi bodo nastopali v 2.ligi vzhod in s tekmovanjem začeli 30.avgusta.

Gorenjska bo zastopana tudi v ženski ligi z ekipama Bistrica pri Tržiču in Milje, s tekmovanjem pa bodo članice začele 31.avgusta.