“Tokrat mi navijamo za vas – junake s Klinike Golnik”

Slika: www.oktriglav.si

Odbojkarji Triglava bodo poraz proti proti OK Salonit Anhovo hitro pozabili, v pozabo pa ne bo šla njihova zahvalna gesta Kliniki Golnik.

Srečanje so igralci Hiše na kolesih Triglav izkoristili za razprostrtje zahvalnega transparenta (“Tokrat mi navijamo za vas – junake s Klinike Golnik”), kliniki so podarili tudi simbolični podpisan dres, Sašo Rop pa je oznanil, da bodo v sezoni 2021/22 vsi uslužbenci Klinike Golnik prejeli letne vstopnice za ogled tekem prve ekipe OK Triglav Kranj. Igralci tako upajo, da jim bodo lahko s predstavami v naslednji sezoni povrnili vsaj delček ogromnega truda, ki ga oni trenutno vlagajo za nas.

Idejni oče projekta, trener Sašo Rop, je komentiral: “Današnja tekma je bila z naše strani namenjena našim junakom s Klinike Golnik, ki vsakodnevno žrtvujejo svoj čas, svojo voljo, svoje znanje in svojo energijo, da čim prej pridemo iz te epidemije. Mi kot športniki na najvišji ravni smo privilegirani, da lahko delamo ta trenutek tisto, kar imamo najraje – da tekmujemo. Absolutno smo se čutili dolžne, da to tekmo in simbolični dres namenimo tej naši gorenjski ustanovi, ki se vsakodnevno bori s tem trdovratnim virusom. Naša dodatna gesta je ta, da bomo v naslednji sezoni, ko upamo da virus mine, podarili vsem zaposlenim na Kliniki Golnik celoletne vstopnice. To pomeni, da kdor bo želel v prostem času – in upamo, da ga bodo takrat imeli malo več – si ogledati kakšno našo tekmo, mu bomo to omogočili. Mislim, da je v tem trenutku to edino, kar lahko obljubimo in upamo, da bodo prišli uživat.”

Matevž Ambrožič, predstavnik za odnose z javnostmi, je dodal še: “Med prejšnjim valom je potekalo več gest za prepoznavanje vloge zdravstvenih delavcev, zdaj pa smo imeli občutek, da je “navajenost” na celotno situacijo prinesla tudi nekoliko pomanjkanja pozitivne komunikacije v tej smeri. Še posebno, ker so trenutno naše zdravstvene ustanove najbolj obremenjene do sedaj, smo čutili, da je takšna gesta na mestu. Jasno se zavedamo, da je na koncu to le gesta, in da zaposlenim na Golniku ne bo prinesla dodatnih rok za pomoč pri delu. Vseeno pa smo se odločili poizkusiti jim vliti malo dodatne volje in, če bo vse po sreči, v naslednji sezoni pokloniti nekaj športnih užitkov.”

Vir: OK Triglav