Na novi državni cesti Britof–Hotemaže je danes popoldne stekel promet. Gre za težko pričakovani manjkajoči odsek regionalne ceste med Kranjem in Preddvorom. Glavni investitor ceste je Republika Slovenija oziroma Direkcija RS za infrastrukturo, svoj delež pa sta prispevali še Mestna občina Kranj in občina Šenčur.

Pogodbena vrednost naložbe je 5,7 milijona evrov, večino prispeva država, Mestna občina Kranj (MOK) pa dobrih 160 tisoč evrov. Občina Šenčur prispeva okoli 450 tisoč evrov.

Nova povezava bo pomembno razbremenila promet v delu Mestne občine Kranj in močno vplivala na izboljšanje prometne varnosti v občini Šenčur. Na novo cesto se bo namreč preusmeril promet s ceste, ki vodi skozi vasi Britof, Milje, Visoko in Hotemaže. »Veseli smo vsake naložbe, ki močno izboljša kakovost bivanja ljudi. Ta povezava bo razbremenila prometne tokove po Kranju in okolici. Izboljšala bo povezavo od Škofje Loke do Preddvora. Vsi smo pridobili. Vesel sem tudi, da smo dobili zagotovilo ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek, da bodo preverili, kje bo morebiti potrebno postaviti še kakšno protihrupno zaščito,« je poudaril župan MOK Matjaž Rakovec.

3,7 kilometra dolga nova cesta ima tri nova krožna križišča ter eno klasično križišče s pasom za leve zavijalce. Vsa križišča so priključena na lokalne ceste oziroma so zgrajene nove gospodarske poti do kmetijskih zemljišč.

»Kdor čaka, dočaka. Po 40 letih danes v promet predajamo ta 3,7 kilometra dolg odsek ceste. Vesela sem kot ministrica in kot Kranjčanka,« je tik pred sprostitvijo prometa dejala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek.

»Gre za veliko razbremenitev lokalnih cest, tako da sem te ceste iskreno vesel,« pa je dodal župan Šenčurja Ciril Kozjek.

Spletno uredništvoVir: Izjava za javnost MOK