Tekme zadnjega 23.kroga v gorenjski nogometni ligi – sobota

Tekme zadnjega 23.kroga v gorenjski nogometni ligi bodo danes odigrali nogometaši dvanajstih klubov, saj je bila tekma med nogometaši Zarice Kranj B in Škofja Loke (3:0), odigrana že v četrtek.

Zanimive boje pričakujemo v skupini za naslov prvaka, kjer je še kar nekaj odprtih vprašanj. O prvaku Gorenjske članske nogometne lige bo odločal prav zadnji krog in sicer na tekmi v Bohinju, kjer so bodo domačini pomerili z Žirovci, in na Visokem, kamor prihajajo SIJ Acroni Jesenice.

Možni so naslednji scenariji za končni razplet: če Bohinj premaga Žiri je prvak je Bohinj, če Bohinj in Žiri igrata neodločeno in Jeseničani ne zmagajo na Visokem, je prvak Bohinj; če Bohinj in Žiri igrata neodločeno in Jeseničani zmagajo na Visokem, bi imela Bohinj in SIJ Acroni Jesenice enako število točk, zaradi boljšega medsebojnega razmerja točk je prvak Bohinj;  če Žiri premagajo Bohinj, Jeseničani pa ne zmagajo na Visokem je prvak Žiri in če Žiri premagajo Bohinj, Jeseničani pa zmagajo na Visokem, bi imela Žiri in Jesenice enako število točk, zaradi boljšega medsebojnega razmerja točk pa bi prvak postal SIJ Acroni Jesenice.

O vsem pa je odločeno v skupini za obstanek. Na prvem mestu bodo končali nogometaši Škofja Loke, ki imajo neulovljivih osem točk prednosti pred zasledovalci. Jasno je tudi, kdo je zadnji. Že kar nekaj krogov pred koncem je bilo jasno, da se zadnjemu mestu ne morejo izogniti nogometaši Poleta iz Svetega Duha, oziroma Virmaš. Odprto je le še vprašanje kdo bo drugi in kdo tretji, oziroma četrti.

Pari zadnjega kroga- skupina za naslovprvaka: Visoko – Sij Acroni Jesenice, Bohinj – Žiri in Naklo – JuRentA Bitnje; skupina za obstanek: Polet – Kondor Godešič, Preddvor – Britof
in Niko Železniki – Jecom Sport DLN.

J.M.