Tek za Kranj ponovno na kranjskih ulicah

Slika: Pixabay.com

Po dveh kovidnih letih, ko sta bila teka organizirana le v virtualni obliki, se ponovno vrača na kranjske ulice Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja. Prijave so odprte še do petka, organizatorji pa upajo, da bodo kranjske ulice in trgi v soboto, 8. oktobra 2022, polni. Udeleženci se bodo lahko pomerili v teku na 3,3 oziroma 10 kilometrov ali se udeležili pohoda, za otroke bo organiziran Krančkov tek, športne aktivnosti pa bo spremljal tudi družabni program.

Športna sobota se bo začela ob 10.30 uri s Pohodom Vincenca Drakslerja, s čimer v Kranju ohranjajo spomin na preminulega kranjskega dobrotnika in pobudnika Županovega teka, gospoda Vincenca Drakslerja. Pohodniki bodo na poti spoznavali znane in manj znane kotičke Kranja, na kontrolnih točkah zbirali žige in se pomikali proti cilju, Gradu Khislstein. Trasa pohoda bo dolga dobre tri kilometre z desetimi kontrolnimi točkami, pot pa bo potekala tudi skozi Kranjske rove.

Uro pozneje bo začetek otroškega teka, ob 12. uri pa bo štart tekov na 3,3 in 10 kilometrov. Krožna tekaška trasa bo vodila mimo Prešernovega gaja, čez kanjon Kokre in po kranjskih ulicah do vodnjaka v starem mestnem jedru. Tekače in pohodnike bo na cilju čakal topel obrok, športno dogajanje bo popestrila zaključna prireditev s podelitvijo in družbeno-zabavnim programom.