Tatice lovilo več policijskih patrulj

Slika: Pixabay.com

Radovljiški kriminalisti so preiskali več kaznivih dejanj premoženjske kriminalitet, do katerih je prišlo prejšnji teden v torek. Kazensko so ovadili devet žensk. Za vseh devet je bil po privedbi na pristojno sodišče odrejen pripor.

Osumljenke, ki so stare med 19 in 46 let, so na območju Bleda in Radovljice izvrševale  tatvine v šestih prodajalnah. Delovale so kot organizirana združba. Odtujene artikle so  zlagale v torbe ali pod oblačila in jih odnašale mimo blagajne. Prvič so bile pri dejanju
zalotene na Bledu, kasneje pa še v Radovljici, kjer so bile tudi prijete. V prijetju je  sodelovalo več policijskih patrulj, ker so se osumljenke razbežale. Vsem so policisti odvzeli prostost in jih pridržali. Zasegli so jim tudi vozila.
Med preiskavo so radovljiški kriminalisti zasegli različne prehrambne izdelke, izdelke za osebno nego, igrače, tekstil ter okrasne in druge artikle v vrednosti nad 3.000 eurov.  Večina stvari je bila že vrnjena trgovcem. Vse osumljenke so že bile obravnavane za podobna kazniva dejanja, za katere je zagrožena kazen zapor do petih let.