Tako pijan, da se je usedel v napačen avto

Slika: pixabay.com

Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo o dejanju moškega, ki je bil zaloten v osebnem avtomobilu drugega lastnika. Ni šlo za kaznivo dejanje, niti za prekršek. Človek je bil pod vplivom alkohola in je zamešal vozila. Policisti Policijske uprave prosijo, da ne pijete alkohola, če potem ne veste kaj delate in ne bodite presenečeni, če v vozilu, ki ga niste zaklenili, opazite koga drugega. Pod nobenim pogojem pa pod vplivom alkohola ne vozite.

Gorenjski policisti so včeraj popoldan v okviru akcije izvedli krajši nekajurni poostren nadzor v prometu. Kontrolirali so 115 vozil. Dva voznika sta bila pod vplivom alkohola (0,31 in 0,88mg/l), eden je odklonil hitri test na prepovedane droge, zaseženi pa sta bili še dve vozili. Poleg tega so policisti obravnavali tudi 29 kršitev prometnih pravil zaradi prehitre vožnje, neuporabe varnostnega pasu, uporabe mobitela – tudi v kombinaciji s kršitvijo odloka ter vožnje skozi rdečo luč na semaforju, prepovedi vožnje in nepravilnosti na vozilu. Gre za razmeroma veliko kršitev ob malo prometa.
Po nadzoru pa so policisti obravnavali še enega voznika (že tretjega včeraj), ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pod vplivom alkohola (0,44 mg/l) in tudi veliko prehitro. V naselju na omejitvi 50 km/h so mu policisti izmerili hitrost 85 km/h. Voznika policisti zaradi hujših prekrškov obravnavajo v prekrškovnem postopku.

Blejski policisti so včeraj obravnavali nesrečo pri delu v gozdu. Moški je podiral drevo, ki se je med padcem prislonilo na drugo drevo. Pri reševanju situacije mu je drevo padlo na nogo in ga poškodovalo. Tuja krivda je izključena. Posredovali so radovljiški gorski reševalci.

Na področju kriminala so policisti obravnavali več kraj. V Železnikih je bilo vlomljeno v objekt in odtujen je bil elektromotor. Na Vodopivčevi ulici v Kranju je storilec dopoldan s kolesa,
ki ga je lastnik kratek čas pustil brez nadzora, odtujil paket. Na Trgu Rivoli v Kranju pa je bilo odtujeno gorsko kolo. Brniški policisti so na območju Kranja izsledili moška, ki sta osumljena tatvine artikla v prodajalni v Škofji Loki. Po kaznivem dejanju sta s kraja hitro odšla. Oba so policisti obravnavali še zaradi prehajanja mej občin in neuporabe zaščitne maske, voznika pa tudi zaradi vožnje neregistriranega vozila in odklona strokovnega pregleda zaradi suma vožnje pod vplivom mamil.