Na drugi polfinalni tekmi državnega prvenstva je SŽ Olimpija potrdila naslov Državnega prvaka. 

 

Začetek tekme je bil obetaven, priložnosti so se nizale na obeh straneh in samo vprašanje časa je bilo kdaj bo padel prvi gol.

Ljubljančane je v vodstvo popeljal Jaka Šturm, vsega 18 sekund po prvem zadetku pa je zadel še Nik Simčič. Zdelo se je, da so Jeseničani povsem ugasnili, saj je ob koncu prve tretjine, po lepem solo prodoru, zadel še Aleksander Magovac. Na odmor so ljubljanski zmaji odšli z vodstvom 3:0. 

V drugo tretjino so ljubljančani krenili še bolj odločno, za 4:0 je zadel Miha Zajc. Po četrtem zadetku so se sprostili in hitro je sledila kazen, ko je za 4:1 zadel Niki Blomberg. Zmaji so hitro postavili stvari na svoje mesto in kmalu zadeli še 5. gol na tekmi in sicer, po podaji Sodje je ponovno zadel Miha Zajc.

Jeseničani so v tretjo tretjino krenili na vse ali nič, s tem pa Ljubljančanom puščali ogromno prostora, kar je z drugim golom na tekmi izkoristil Jaka Šturm.

Do konca tekme so se Ljubljančani le še branili in po golih Patrik Rajsarja in Mihe Logarja je nakoncu tekme rezultat kazal 6:3 za Olimpijo.

Slavje se je lahko začelo, pokal za državnega prvaka je romal v Ljubljano! 

Tekma vsekakor atraktivna in gledljiva, a Jeseničani bodo morali marsikaj spremeniti, če bodo želeli v roku enega leta zaigrati v Ice Hockey League nenazadnje je to vrata Antti Karjalainen priznal, da je bila za 2 razreda boljši nasportnik.

Spletno uredništvo, K.D.