Strahu za obstoj hokeja v Kranju ni

Pet minut s trenerjem HK Triglava Gorazdom Drinovcem: “To da smo v dobri formi ni naključje.”

Polovico ligaškega tekmovanja v hokejski sezoni 2017 – 2018 je že za nami. Po ligaškem delu bo sledil še zaključek, hokejistom Triglava pa dobro kaže v vseh kategorijah, še posebej uspešen pa je bil zadnji vikend. Triglavani so namreč zmagali v kategoriji članov, mladincev in kadetov, le v kategoriji dečkov U14 so doživeli poraz. Za dobre uspehe so zasluženi prav gotovo trenerji Gorazd Drinovec, Mitja Kern in Edo Hafner, ki vodijo člane, mladince in kadete.
Goraz Drinovec je tudi predsednik Strokovnega sveta Hokejske zveze Slovenije (SSHZS) in seveda kluba HK Triglav.
Polovico ligaškega dela v mednarodni hokejski ligi IHL je že za vami. Ste na prvem mestu, kako vam je to uspelo?
Trdo delo že takoj na začetku. Z intenzivnimi pripravami in trdim delom smo začeli 20. avgusta. To ekipo pa krasi ta moštveni duh in na ramenih nekaterih starejših in izkušenejših igralcih, ter z ostalimi mlajšimi igralci, nam je uspelo s dobrimi igrami to, da smo vodilno moštvo na tekmovalni razpredelnici lige IHL. Vendar se sedaj ne bomo ustavljali in želimo  zadržati ta nivo naše igre.
Tudi lansko sezono ste začeli odlično, zabeležili ste petnajst zaporednih zmag in sledil je niz porazov. Bo v tej sezoni kaj drugače?
V lanskem prvenstvu smo igrali samo državno prvenstvo. Po zmagah so res sledili porazi, a pri tem je botrovalo dejstvo, da je začelo po zmagah prihajati do številnih poškodb. Nekateri so se pozdravili, a so se poškodovali drugi. Prav to je tudi vzrok, da so se prav te poškodbe največ poznale.
Kakšni pa so vaši cilji v tej novi mednarodni ligi, v kateri igrajo Srbi, Hrvati in Slovenci?
Glede na to, da poznamo vse ekipe, kakšne so razmere in da se te ekipe ne bi krepile z dodatnimi tujimi igralci, potem je naš cilj priti na prvo mesto.
Tudi v mlajših kategorijah dosegate dobre rezultate. Kako to?
V nekaterih kategorijah prihaja do tega, da je jedro ekipe v nekoliko v močnejši sestavi. Rezultati so tudi pričakovani, morda bi bili pri kadetih še nekoliko višje. Nosilci igre bi morali počasi prevzeti odgovornost nosilca igre, a verjamem, da se bo tudi ta kategorija v drugem delu vzdignila. Veseli pa nas, da je v klubu ogromno število mladih nedabudnežev.
HK Triglav pa je kar dobro vključen v reprezentančne programe. Drži?
Ja, kar nekaj naših fantov je klicanih v reprezentance. V reprezentanci do 20. leta starosti bomo v letošnjem letu imeli štiri naše igralce, v reprezentanci do 18. leta starosti jih bo pet in v reprezentanci do 16. leta starosti trije.
So potovanja kaj naporna? Hodite v Novi Sad, Beograd in Zagreb, ostalo je tu v okolici.
Fantje so teh potovanj že navajeni, saj so v preteklosti že igrali v avstrijskem prvenstvu. Hodili smo v Budimpešto Feldkirch in so navajeni teh dolgih poti, sreča pa je, da teh dolgih poti v Beograd in Novi Sad ne bo prav veliko v tej sezoni. Tako nas ta potovanja ne obremenjujejo prav veliko. Verjetno je težava več ali manj pri nekaterih igralcih, ki igrajo v dveh ali tri kategorijah.
Kako to rešujete?
Gre za štiri ali morda pet takih igralcev, ki jih nekoliko rotiramo. So najperspektivnejši igralci v Sloveniji in jih vključujemo v člansko tekmovanje, saj potrebujejo te izkušnje, a smo se odločili da so tudi na mladinskih tekmah, kjer morajo nositi tovor  bremena odgovornosti. To pa jim za enkrat tudi vrhunsko uspeva.
Strahu za obstoj hokeja v Kranju ni. Ali to drži?
Popolnoma. Imamo lepo število mladih in članstvo se že nekaj časa vrti nekoliko višje od številke 200. Dokler bo tako, strahu za obstoj hokeja ni. Mladi dobro delajo in dokler bomo imeli dobro strokovno delo, bodo tudi dobri rezultati.
Jože Marinček