Storžič spet terjal žrtev

Tri življenja alpinistov je letos odnesel snežni plaz, danes dopoldan pa se je v severni steni Storžiča zgodila gorska nesreča, v kateri se je smrtno poškodovala turna smučarka.
Tri turne smučarke so z vrha Storžiča smučale v smeri Petega žrela, pri čemer je eni smučarki zdrsnilo in je padla čez severno steno Storžiča v smeri Črnega grabna. Aktivirani so bili reševalci Gorsko reševalne službe Tržič in združena ekipa Gorsko reševalne zveze Slovenije in ekipa nujne medicinske pomoči s helikopterjem Slovenske vojske. Ponesrečeno smučarko so našli in jo s helikopterjem prepeljali v dolino. Ostali dve smučarki so reševalci GRS Tržič pospremili v dolino.

Kot so zapisali pri Gorski reševalni zvezi Slovenije, je v dolini že kar nekaj časa čutiti pomlad, čeprav jo sem ter tja prekinjajo prehodi hladnih front, v gorah pa so še vedno zimske razmere, ki bodo vztrajale še dolgo v poletje. Trenutno snežna odeja ostaja suha in pomrznjena, zaradi česar obstaja velika nevarnost zdrsa. Nujna je uporaba derez, cepina in čelade. Vse planince in turne smučarje opozarjajo na previdnost, uporabo varovalne opreme in primerno izbiro ture