Sredin športni pregled

Hokej

Hokejisti v HK MK Bleda in HDD SIJ Acroni Jesenice so ponedeljek v ledeni dvorani Bled odigrali tekmo državnega prvenstva. Z 0:11 (0:3, 0:5, 0:3) so jo dobili hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice. Po dva zadetka sta dosegla Gaber Glavič in Luka Kalan, po enega pa še Miha Brus, Jaka Šturm, Lan Brun Rauh, Nik Pem, Jesse Yirrkio in Žiga Urukalo.

HDD SIJ Acroni Jesenice so z 11 točkami prvi, HK SŽ Olimpija je z 9 točkami druga, Triglav je s enakim številom točk tretji, HK MK Bled pa je s 3 točkami predzadnji šesti.

Danes bodo hokejisti HK SŽ Olimpije odigrali novo tekme v Alpski hokejski ligi AHL. Gostovali bodo v Celovcu in tekmo proti hokejistom KAC II, tekma pa se bo začela ob 19.30.

Košarka

Danes bodo tekmo 1. kroga v drugi slovenski košarkarski ligi odigrali košarkarji Grosuplje in LTH Castingsa. Tekma v športni dvorani Brinje v Grosupljem se bo začela ob 21ih.

Nogomet

Nogometaši NK Kopra in NK Olimpije bodo odigrali prvo četrtfinalno tekmo slovenskega nogometnega Pokala 2019. Tekma na nogometnem igrišču ŠRC Bonifika v Kopru se bo začela ob 20ih.

Ostale tri tekme bodo nogometaši odigrali čez teden dni.

Jože Marinček