Športni pregled

Hokej

Za Jeseničani je težak vikend, v treh dneh so odigrali ravno toliko težkih tekem, zato ne preseneča, da igra na zadnji tekmi ni bila na ravni letošnjih predstav. Jeseniški hokejisti se bodo kmalu vrnili v stalen ritem tekem Alpske hokejske lige, čez slab teden dni pa jih čaka tudi derbi z ljubljansko Olimpijo.

Košarka

Včerajšnja košarkarska tekma v ligi Nova KBM, med košarkarji Ilirije in Gorenjska gradbene družbe, se je v Ljubljani končala z 62:81 v korist košarkarjev Gorenjske gradbene družbe.

Nogomet

Včeraj so nogometaši odigrali dve tekmi. Celje je z 2:1 premagal Krško, Olimpija pa z 2:0 kranjski Triglav. Vodi Maribor s 30 točkami, Domžale so s 16 točkami pete, Triglav pa je osmi z 12 točkami.

Sedem tekem 12. kroga so v soboto odigrali nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi. Nogometaši Roltek Doba so na domačem igrišču gostili nogometaše Nafte 1903 in jih premagali z 2:0, nogometaši Kalcer Radomlje pa so na gostovanju pri nogometaših Brežice Terme Čatež zmagali z 1:4. Vodi AŠK Bravo s 23 točkami in dvema tekmama manj, Roltek Doib je z 22 točkami tretji, Kalcer Radomlje pa je z 21 točkami in tekmo manj peti.

Včeraj so nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi center odigrali še tekmo Komenda – Zagorje, ki se je končala z rezultatom 1:5 v korist nogometašev Zagorja.

Vrstni red: 1.Bled Hirter 22, 6,Sava Kranj 14, 8.Žiri 6, 9.Tinex Šenčur 6 in 10.Komenda 6.

Odbojka

V soboto so tekme 1. kroga odigrale odbojkarice v drugi državni odbojkarski liogi. Doseženi so bili naslednji rezultati:

  • Novo mesto : ŽOK Škofja loka 3:1,
  • ŽOK Šentvid Žlindra : Aquawat Žirovnica 3:0 in
  • Triglav Kranj : Volleyball Ljubljana 3:0.

Rokomet

V nedeljo so rokometaši RK Cerklje v drugi rokometni ligi v 3. krogu v športni dvorani v Cerkljah s 36:25 premagali rokometaše RK Metlike.

Jože Marinček