Športni napovednik za vikend

Balinanje

Danes bodo balinarji v drugi državni balinarski ligi vzhod s pričetkom ob 18-tih odigrali tekme 3. kroga. Srečali se bodo: Budničar – Jesenice, Bistrica pri Tržiču – Sodražica, Rogaška Cryistal – Rogovila, Trata mladi – Tržič AC Žepič in Zarja – Mengeš Rakoll.

Jutri s pričetkom ob 10-tih bodo tekme 4. kroga odigrale balinarke v prvi državni balinarski ženski ligi. Pari so: Šiška – Agrochem Hrast, Kolektor Idrija – Pivka ORO MET, Krim Ljubljana – Bistrica pri Tržiču in Deskle – Milje.

S pričetkom ob 16-tih pa bodo jutri tekme 3. kroga odigrali balinarji v prvi državni balinarski ligi. Medsebojne tekme so: Sloga – Čirče VAN DEN, Orlek ORO MET Pivka –Velenje Premogovnik, Cesta – Center Kranj, Planina Kranj – Gradnja GIK Obrov in Logatec – Jadran Izola.

Hokej

Jutri se začenja tekmovanje v Alpski hokejski ligi AHL. Hokejisti HK SŽ Olimpije bodo na domačem ledu športne dvorane Tivoli ob 17.30 gostili hokejisti celovškega EC KAC II, hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice pa bodo tekmo na gostovanju pri hokejistih Steel Wings Linz začeli ob 10-tih.

Jutri se začenja tudi tekmovanje v Internacionalni hokejski ligi IHL. Kranjski Triglav bi moral gostovati v Novem Sadu pri hokejistih HK Vojvodina, a bodo zato, ker v Novem Sadu še ni ledu, tekmo odigrali 30. novembra, hokejisti HD Hidria Jesenice pa bi morali igrati v Beogradu s hokejisti Crvene zvezde, pa je tekma zaradi istih vzrokov prestavljena na drugi termin.

V dvorani z ledom Zlato polje se bosta jutri odigrali dve hokejski tekmi. Ob 12.45 se bo začela prvenstvena tekma IHL v kategoriji do 17 let, med hokejisti HK Triglav in HK MK Bled, ob 15.15 pa še v kategoriji do 13. leta starosti med hokejiste HK Triglav in EC VSV iz Beljaka.

V nedeljo bodo hokejisti v dvorani z ledom Zlato polje odigrali eno tekmo. V kategoriji do 15.leta starosti jo bodo ob 11.45 jo bodo začeli hokejisti HK Triglav in HDD Bled.

V nedeljo pa bodo svojo prvo tekmo odigrale članice HK Triglav. V Mariboru bodo tekmo s hokejistkam HD Maribor v dvorani z ledom Tabor začele ob 14-tih.

Jutri bo v dvorani z ledom Bled potekel hokejski turnir malčkov CCM Invite Bled 2019 namenjen mladim hokejistom, na katerem bodo nastopali mladi iz Bleda, Ljubljane, avstrijskega Beljaka, Kranja, Jesenic in madžarske Budimpešte. Turnir se bo začel ob 12-tih in končal tem nekje ob 17-tih.

Nogomet

Nogometaši Domžal in Mure so včeraj odigrali zaostalo tekmo 3. kroga v prvi slovenski nogometni ligi Telekom. V Domžalah se je tekma na nogometnem igrišču ob Kamniški Bistrici končala brez zadetkov 0:0.

Konec tedna bodo nogometaši odigrali tekme 9.kroga. Že danes, s pričetkom ob 18-tih, bodo nogometaši odigrali v Velenju tekmo Rudar – Bravo, jutri s pričetkom ob 20.15 se bo začela tekma v Mariboru med nogometaši Maribora in vodilnega Aluminija. Tri tekme pa bodo nogometaši nato odigrali še v nedeljo. On 14-tih se bo začela tekma v Kranju med nogometaši Triglava in Domžale, ob 16.15 se bo začela tekma Olimpija – Celje in ob 18-tih še tekma Mura – CherryBox 24 Tabor Sežana.

Nogometaše v drugi slovenski ligi pa čakajo konec tedna obračuni v tekmah 8.kroga. Eno tekmo Fužinar Vzajemci – Brda bodo nogometaši odigrali že danes, pet nato jutri in nato še dve v nedeljo. Nogometaši Roltek Dob bodo jutri, torej v soboto ob 16-tih na domačem igrišču na Dobu gostili nogometaše Beltinci Klima Tratnjek, nogometaši vodilnega Kalcer Radomlje pa v nedeljo čaka težka tekma, saj jim v goste prihajajo nogometaši Kopra, tekma pa se bo začela ob 16-tih.

Nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi zahod pa bodo konec tedna odigrali tekme 5.kroga. Ena tekmo Svoboda Ljubljana – Kočevje bodo nogometaši odigrali že danes, ostale pa jutri v soboto. Ob 16.30 se bosta začeli tekmi Sava Kranj – Fama Vipava in Primorje – Žiri, ob 19-tih pa še Tinex Šenčur – Bled Hirter.

V gorenjski nogometni ligi pa bodo nogometaši v soboto odigrali tekme 3.kroga. Vse se bodo začele ob 16.30, srečali pa se bodo: Visoko – Kranjska gora, Šobec Lesce – Velesovo, Britof – Bitnje dobrozasenci.si, Zarica Kranj – Niko Železniki, Bohinj – Polet in Preddvor – Škofja Loka.

Rokomet

Rokometaši v članski rokometni ligi NLB bodo v soboto odigrali tekme 2.kroga. Rokometaši škofjeloškega RD Urbanscape Loka bodo tokrat gostovali v Kopru in tekmo v športni dvorani Bonifika s rokometaši RD Koper začeli ob 19-tih.

Vaterpolo

Vaterpolisti kranjskega AVK Triglava, ki bodo v prihajajoči sezoni nastopali v regionalni vaterpolski ligi A2 skupaj s šestimi klubi Hrvaške, štirimi klubi Srbije in enim Črne gore, bodo jutri v Zagrebu odigrali dve pripravljalni tekmi. Dopoldan bodo igrali s vaterpolisti reškega VK Primorja, popoldan pa še s vaterpolisti zagrebškega VK Medveščaka.