Športni napovednik in rezultati

Hokej

V Alpski hokejski ligi AHL bodo danes od slovenskih predstavnikov tekmo odigrali le hokejisti HK SŽ Olimpije. V domači dvorani Tivoli bodo gostili hokejiste Migross Supermercati Asiago Hockey, tekma pa se bo začela ob 17.30 uri.

Hokejisti HK Triglava pa bodo danes v Internacionalni hokejski ligi gostovali. Odhajajo v Zagreb, kjer bodo tekmo s hokejisti KHL Zagreb začeli ob 17.15.

Košarka

Danes bodo košarkarice v prvi državni ženski košarkarski ligi odigrale tekme 4. kroga. Košarkarice Triglava bodo v športni dvorani Planina v Kranju tekmo začele ob 18.30, nasprotnice pa bodo košarkarice Domžal.

Tekme 3. kroga pa bodo danes odigrali košarkarji v drugi košarkarski ligi. Ob 17.00 bodo tekmo v športni dvorani Poden v Škofja Loki začeli košarkarji LTH Castings in Terme Olimia Podčetrtek, ob 20.30 pa bodo tekmo v športni dvorani Planina v Kranju začeli še košarkarji ECE Triglava in Portoroža.

Dve tekmi 2. kroga so včeraj odigrali košarkarji v tretji košarkarski ligi. Košarkarji Krvavec Meteor so na gostovanju premagali s 95:96 Janče Ljubljana, košarkarji Calcit Basketball pa so morali na gostovanju priznati premoč košarkarjev Nazarje, ki so zmagali z 72:63.

Danes bodo košarkarji odigrali še osem tekem 2. kroga. Ob 19ih bodo tekmo v telovadnici OŠ Prežihov Voranc na Jesenicah začeli košarkarji Enos Jesenice in Kolpa Črnomelj.

Nogomet

Tri tekme 13. kroga bodo danes odigrali nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom. Ob 14ih bodo tekmo v Murski Soboti začeli nogometaši Mure in Rudarja, ob 16ih se bo začela tekma v Novi Gorici med nogometaši Gorica ion Maribora, ob 18ih pa še v Kidričevem, kjer pri nogometaših Aluminija gostujejo nogometaši Domžal.

Sedem tekem 12. kroga bodo danes odigrali nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi. Vse tekme se bodo začele ob 15ih. Nogometaši Roltek Doba bodo na domačem igrišču gostili nogometaše Nafte 1903, nogometaši Kalcer Radomlje pa odhajajo na gostovanje k nogometašem Brežice Terme Čatež.

Štiri tekme 10. kroga bodo danes odigrali nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi. Tri tekme Svoboda Ljubljana – Brinje Grosuplje, Sava Kranj – Žiri in Arne Tabor 69 – Tinex Šenčur se bodo začele ob 15.30. Tekma Ivančna Gorica – Bled Hirter se bo začela ob 19ih.

Tekme 8. kroga pa bodo danes odigrali nogometaši v gorenjski nogometni ligi. Vse tekme se bodo začele ob 15.30, pari pa so Visoko – Škofja Loka, Zarica Kranj – Niko Železniki, Bohinj – Preddvor, SIJ Acroni Jesenice – Britof, Polet – Šobec Lesce in Velesovo – Bitnje dobrozasenci.si.

Odbojka

Tekme 2. kroga v prvi državni moški odbojkarski ligi bodo danes odigrali odbojkarji. Ob 16ih bodo tekmo v športni dvorani Planina v Kranju začeli odbojkarji Hiša na kolesih in Maribora.

Tekme 2. kroga bodo danes odigrale odbojkarice v prvi ženski odbojkarski ligi. Ob 17ih bodo tekmo v športni dvorani Kamnik začele odbojkarice Calcita Volley in Luke Koper, ob 19ih pa se bo v telovadnici OŠ A. Ukmar v Kopru začele tekma Ankaran Hrvatini – Calcit Volley.

Danes ob 16ih bodo tekmo v 1.B ženski odbojkarski državni ligi začele odbojkarice ŽOK Triglav Kranj, ki bodo v športni dvorani Zlato polje v Kranju gostile odbojkarice ATK Grosuplje.

Ob 15.30 se bo danes v telovadnici OŠ Prežihov Voranc v Ravnah začela tekma 2. kroga v drugi državni moški odbojkarski ligi med odbojkarji Fužiner SIJ Metal Ravne in Calcit Volley II.

Tekme 1. kroga pa bodo odigrala dekleta v drugi državni odbojkarski ligi zahod. Ob 13ih bodo tekmo v športni dvorani Planina v Kranju začele odbojkarica Triglava Kranj in Volleyball Ljubljana, ob 16.30 v Novem mestu odbojkarice Novega mesta in ŽOK Škofja Loka ter ob 18ih v OŠ Šmartno pod Šmarno gori ŽOK Šentvid Žlindra in Aquawall Žirovnica.

Tekme 2. kroga pa bodo danes odigrale tudi odbojkarice v tretji državni ženski odbojkarski ligi zahod. Ob 18ih se bo v telovadnici OŠ J. Plemlja na Bledu začela tekma Bled – Triglav II Kranj, ob isti uri se bo na Jesenicah v OŠ Toneta Čufarja začela tekma Mladi Jesenice -Novo Mesto II, ob 19ih pa v športni dvorani Zlato polje pa tekma ŽOK Triglav II Kranj – Piran II.

Rokomet

Rokometaši v ligi NLB bodo danes odigrali tekme 7. kroga. Ob 19ih se bo začela tekma v športni dvorani Marof v Novem mestu med rokometaši MRK Krke on RD Urbanscape Loka.

Rokometaši RD Alples Železniki in RK Sevnica so sinoči v športni dvorani Železniki odigrali tekmo 3. kroga v drugi državni moško ligi. Boljši so bili domačini, ki so slavili s 33:32.

Jože Marinček