Športne novice – 26.08.17

vir:pixabay

Balinanje

Včeraj so balinarji v drugi slovenski balinarski ligi vzhod center odigrali tekme 1.kroga tekmovalne sezone 2017 – 2018. V ligi sodelujejo tri ekipe iz Gorenjske – Rogovila TELE TV, Trata mladi in Bistrica.

Doseženi so bili naslednji rezultati:

  • Svoboda : Polje – 16:6,
  • Trata mladi : Brezje – 12:10,
  • Sodražica : Rogovila TELE TV – 14:8 in
  • EISBudničar : Bistrica – 9:13.

Danes bodo s prvenstvom v tekmovalni sezoni 2017 – 2018 začeli balinarji v prvi slovenski balinarski ligi vzhod, v kateri pa sodeluje kar šest ekip iz Gorenjske: Center Kranj, Planina Kranj, Čirče VAN DEN, Tržič avto center Žepič, Jesenice in Mengeš Rakoll.

V 1.krogu se bodo srečali: Sloga – Planina Kranj, Tržič avto center – Jesenice, Velenje
Premogovnik . Čirče VAN DEN in Center Kranj . Mengeš Rakoll. Vse tekme se bodo začele ob 16h.

Hokej

Rana ura, slovenskih fantov grob, je star pregovor. To pa ne velja za hokejiste mlajših dečkov, rejenih leta 2006 in mlajših iz HD MladiJesenice in kranjskega HK Triglava. Le ti so danes ob 7.30 uri, na ledu športne dvorane Podmažakla na Jesenicah, začeli s prijateljsko
tekmo, ki se je po enakovredni igri končala s zmago mladih hokejistov iz Jesenic, ki so vrstnike iz Triglava premagali s 5:2.

Nogomet

V prvi slovenski nogometni ligi Telekom bodo nogometaši danes odigrali dve tekmi 7. kroga. Ob 18h se bo na nogometnem igrišču Arena Z dežele v Celju začela tekma med nogometaši Celja in Ankarana Hrvatini, ob 20.20 uri pa se bo začela še tekma v Novi Gorici med nogometaši Gorice in Rudarja.

Pet tekem 4.kroga bodo danes odigrali nogometaši v drugi slovenski
nogometni ligi. Vseh pet tekem se bo začelo ob 17-tih, pari pa so: Roltek Dob – Brda, AŠK Bravo – Brežice Terme Čatež, Krka – Farmatech Veržej, Cherrybox24 Tabor Sežana – Nafta 1903 in Fužinar Ravne Systems– Kalcer Radomlje.

Šest tekem 2. kroga bodo danes odigrali nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi center. Vseh šest tekem se bo začelo ob 17-tih 30, pari pa so: Brinje Grosuplje – Lesce, Ivančna Gorica – Sava Kranj, SIJ Acroni Jesenice Arne Tabor 69, Zagorje – Šenčur, Bohinj – Kolpa in Kočevje – Hirter Bled.

Jože Marinček