Šport v petek 15.02.2019

V sredo so hokejisti HK Slavija Junior in kranjskega HK Triglav odigrali tekmo rednega kroga v Internacionalni ligi IHL. Tekma na drsališču v Zalogu se je končala z zmago hokejistov HK Slavija Junior, ki so slavili s 4:1 (0:1, 2:0, 2:0). Za HK Triglav je edini zadetek že v četrti minuti dosegel Mihael Potočnik.

HK Triglav je na lestvici trenutno tretji in če želi biti drugi, mora na zadnjih treh tekmah, ki jih mora odigrati, osvojiti šest točk. Naslednjo tekmo bo odigral že v soboto, ko gostuje v Zagrebu pri hokejistih KHL Mladost.

Včeraj so hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL odigrali 34. oziroma 35. tekmo rednega dela. V športni dvorani Podmežakla so hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenica gostili hokejiste vodilnega Pustertal Wolfe, ki so bili boljši in so Jeseničane premagali z 1:4 (0:1, 1:1, 0:2), edini zadetek za domačine pa je dosegel David Rodman.

Hokejisti HK SŽ Olimpija pa so gostovali pri hokejistih Rittner Buam in jih premagali z 1:5 (1:1, 0:1, 0:3).

HK Olimpija je s 63 točkami druga, HDD SIJ Acroni Jesenice pa je deveti z 52 točkami.

Naslednje tekme so na sporedu že jutri. Ob 18h bodo hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice v dvorani Podmežakla gostili hokejiste Wipptal Broncos Waihnstephan, ki so na tekmovalni lestvici mesto pred njimi, hokejisti HK SŽ Olimpija pa bodo gostovali ob 19.30 pri hokejistih EC Bregenzerwald.