Šport v nedeljo : poraza nogometašev Triglava in košarkarjev Šenčurja

Balinanje

Balinarji v super balinarski ligi so včeraj odigrali tekme 5. kroga. Balinarji Trate iz Škofja Loke so tekmo proti balinarjem Postojnska jama odigrali na balinišču na Trati in nasprotnika premagali z 22:4.

Hokej na ledu: liga AHL  in liga IHL

Včeraj so hokejisti v mednarodni hokejski ligi IHL odigrali tekme 14. kroga. Kranjčani so gostovali pri hokejistih HK ECE Celje in jih premagali s 4:2. Po enkrat so zadeli Krištof Potočnik, Anže Terlikar, Nejc Hočevar in Matevž Ban. S zmago so se učvrstili na vodilnem mestu, na lestvici državnega prvenstva pa so tretji. Tekma HK Playboy Slavija – HK MK Bled je bila prestavljena.

Včeraj so hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL odigrali tekme 17. kroga. Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice so na gostovanju pri hokejistih WSS Sterzing Brancos in doživeli poraz s 3:2.

 

Košarka

Sinočnjo tekmo 7. kroga v košarkarski ligi Nova NKBM med košarkarji Rogaške in Šenčurja Gorenjska gradbena družba so v športni dvorani v Rogaški Slatini s dobili košarkarji Rogaške s 70:58..

Košarkarice kranjskega Triglava so včeraj odigrale tekmo 6. kroga v prvi slovenski košarkarski ligi za ženske. V športni dvorani Planina so bile od njih z 69:75 boljše košarkarice Cinkarne Celje.

V športni dvorani Planina pa so včeraj tekmo 7. kroga v drugi košarkarski ligi za moške odigrali košarkarji ECE Triglava in LTH Castingsa.  Boljši so bili košarkarji LTH Castingsa, ki so slavili z 82:69.

Včeraj pa so tekme 5. kroga odigrali tudi košarkarji v tretji košarkarski ligi. V športni dvorani OŠ Poljane se je tekma Gorenja vas : Calcit Basketball končala z 61:69, v telovadnici OŠ Prežihovega Voranca na Jesenicah pa se je tekma Enos Jesenice :  Krvavec Meteor končala s 74:56.

 

Nogomet

Nogometaši kranjskega Triglava so včerajšnjo tekmo 16. kroga v prvi slovenski nogometni ligi Telekom proti nogometašem Aluminija iz Kidričevega izgubili z 0:3. Danes, s pričetkom ob 16h, se bo na nogometnem igrišču ob Kamniški Bistrici v Domžalah, odigrala še tekma med nogometaši Domžal in Krškega.

Včeraj so nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi odigrali štiri tekme. Nogometaši Roltek Doba so doma z 1:0 premagali nogometaše Nafte 1911, nogometaši Zarice Kranj pa so na gostovanju na Ptuju pri nogometaših Drave Ptuj izgubili z 2:0. Danes bodo nogometaši odigrali še štiri tekme.  Ob 14h se bo začela v Sežani tekma med nogometaši Cheryboxa24 Tabor Sežana in Kalcer Radomelj.

Šest tekem 14. kroga so včeraj odigrali nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi center. Rezultati: Bohinj : Bled Hirter 0:1, SIJ Acroni Jesenice : Rudar Trbovlje 4:1 in Šobec Lesce : Sava Kranj 0:3. Danes, s pričetkom ob 14h, se bo začela tekma še v Komendi med nogometaši Komende in Tinex Šenčurja.

 

Odbojka

Včeraj pa so bili zalo aktivni odbojkarji in odbojkarice. Odbojkarji v prvi moški in prvi ženski odbojkarski ligi so odigrali tekme 7. kroga. Rezultati:

  • moški: Calcit Volley : Hoče 3:0 in Salonit Anhovo : Triglav 3;0; ženske: Calit Volley : Aliansa Šempete 3:1 in Ljubljana : Zgornja Gorenjska 0:3;
  • druga odbojkarska liga za ženske – 6.krog: Aquawatt Žirovnica : Piran 0:3, ŽOK Partizan Škofja Loka : Kostak Elmonta 3:0, tekma ŽOK Triglav : ŽOK Šentvid Žlindra je bila prestavljena;
  • tretja odbojkarska liga za ženske – 5.krog: Olimpija Ljubljana : Triglav Kranj 3:0 in Luka Koper mlade : ŽOK Triglava II 2:3.

 

Rokomet

Rokometaši RD Urbanscape Loka  so včeraj v tekmi 10. kroga v ligi NLB v športni dvorani Poden v Škofja Loki z 28:24 premagali rokometaše MRD Dobova.

Včeraj so tekme 7. kroga odigrali rokometaši v drugi državni ligi. Rezultata: RK Cerklje : ŠD Morekrc – Ig  26:33 in RD Alples Železniki : RK Sevnica 41:27.

Včerajšnjo tekmo 9.kroga v 1.B državni rokometni ligi za ženske med rokometašicami ŽRK Tržić in RK Naklo so v športni dvorani Tržiških olimpijcev s dobile rokometašice RK Naklo z 31:23

 

Za Vas pripravil, Jože Marinček