Spletno nasilje vse bolj prisotno

vir:pixabay.com

Razvoj IKT tehnologije nam je prinesel številne koristi, kot so večje razsežnosti našega dela in učenja, tako za odrasle kakor tudi za otroke. Pri tem se moramo zavedati dejstva, da otroci drugače dojemajo virtualni svet od odraslih. Raziskava EU Kids Online govori o tem, da je eden od petih otrok izpostavljen spletnemu nasilju, kar pomeni, da je spletno nasilje ena izmed najbolj škodljivih stvari, ki se lahko zgodijo otrokom, in v naši družbi predstavlja problem.

Raziskave kažejo, da ima več kot polovica otrok starih med 13 in 16 let dostop do interneta preko pametnih telefonov, tabličnih računalnikov ali igralnih konzol, kar iz svoje sobe. Več kot polovica otrok starih med 9 in 16 let ima ustvarjen profil na socialnih omrežjih. Med pandemijo COVID-19 se je čas, ki so ga otroci preživeli na internetu še zelo povečal, kar jih je izpostavilo še večji nevarnosti.

Vse te spletne nevarnosti v Občini Škofja Loka naslavljajo z organizacijo zelo aktualnega in zanimivega izobraževanje na temo spletnega nasilja, ki bo v četrtek, 13.10.2022 ob 17. uri na Ljudski univerzi Škofja Loka. Tematika bo obravnavana iz različnih zornih kotov, saj bodo sodelovali policistka, pravnik, psiholog in strokovnjakinja s področja zasvojenosti otrok od interneta. Izobraževanje je za udeležence brezplačno. Za udeležbo so potrebne prijave po elektronski pošti [email protected] ali na telefonski številki 04/506 13 10.