Spet vsiljivo beračenje

Iz PU Kranj sporočajo, da so gorenjski policisti v zadnjih dveh dneh obravnavali 12 prometnih nesreč. Šest nesreč se je zgodilo zaradi neprilagojene hitrosti vožnje. Gre za nesreče na Ambrožu pod Krvavcem in pri Brniku, kjer je voznica zapeljala s ceste. V Praprotnem, Škofji Loki in Žireh so se vozniki z vozilom prevrnili. Na Jesenicah pa je voznika zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti in alkohola (0,85 mg/l) z vozišča zaneslo na parkirišče, kjer je povzročil prometno nesrečo.

Udeleženci so bili poškodovani še dveh nesrečah. Poleg nesreče na Ambrožu pod Krvavcem še na gorenjski avtocesti pri Kranj vzhodu, kjer se je voznik s kombijem prevrnil na lokalno cesto in na Primskovem v Kranju, kjer je voznik domnevno belega Renault Megana v petek okoli 10.30. ure trčil v peško. O nesreči policisti še zbirajo obvestila.

Policisti so  obravnavali dve prijavi vsiljivega beračenja. V enem primeru v Kranju, drugega pa na Grencu, kjer so bili kršitelji tudi izsledeni. Zaradi prekrška so policisti obravnavali dva državljana Romunije in ju kaznovali z globo. Izsledili so tudi voznika, ki ju je prevažal okoli. Policisti pozivajo občane, da tovrstna dejanja prijavijo na interventno številko 113 takoj, ko do njega pride.