Spet veliko število umrlih.

Slika: Pixabay.com

Ob 6.853 opravljenih testih na korona virus so včeraj potrdili 1.784 novih okužb, kar pomeni, da je bil delež pozitivnih testov 26,3 odstotka, so sporočili na današnji novinarski konferenci sporočil vladni govorec Jelko Kacin. V bolnišnicah je hospitaliziranih 1.284 bolnikov, od tega 199 na intenzivni negi. Za posledicami okužbe s covid-19 je včeraj umrlo kar 61 bolnikov, kar je največ od začetka epidemije. Odpuščenih iz bolnišnic je bilo 86 bolnikov.

 

Pogoji za rahljanje ukrepov še niso doseženi

Glede na rezultate testiranj in števil hospitaliziranih v bolnišnicah nobeden od pogojev, ki jih je včeraj sprejela Vlada RS za sproščanje še ni izpolnjen, tako da vsi sprejeti ukrepi ostajajo v veljavi. Med občinami z največ novimi okužbami ni gorenjskih občin. Celotna slika Gorenjske je vzpodbudna, saj je bila v sredo 14 dnevna incidence 815 okuženih na 100.000 prebivalcev.

Kaj bo s šolanjem na daljavo?

Vlada se je danes že odzvala na odločitev Ustavnega sodišča RS, da je podaljšanje šolanja na daljavo neustavno. Kot je povedal Kacin, bo Vlada RS upoštevala odločitev Ustavnega sodišča RS in o tem ukrepu ponovno odločala.