Spet več kot dva tisoč okuženih

Slika: Pixabay.com

Včeraj je bilo spet potrjeno več kot dva tisoč novih okužb. Ob 6.311 opravljenih testih je bilo potrjeno okuženih kar 2.027 ljudeh. Izračun pokaže, de je bilo pozitivnih več kot 32 odstotkov vseh testiranih. Umrlo je 29 bolnikov, skupaj že 441.

Trenutno bolnišnično zdravljenje potrebuje kar 979 ljudi, od tega jih 158 potrebuje intenzivno zdravljenje po več bolnišnicah v Sloveniji. Včeraj je bilo na novo hospitaliziranih 141 ljudi. Kot je na novinarski konferenci povedal Jelko Kacin, je spodbudno dejstvo, da se je sedem dnevna incidenca zmanjšala za polovico in je trenutno 535, kar kaže, da so vladni ukrepi pravilni in že kažejo rezultate.

Stanje pa je še vedno slabo na Gorenjskem. Včeraj je bilo zaznano v Kranju 75 novih okužb, v Škofji Loki 49 in v Radovljici 21. Na današnji novinarski konferenci je dr. Robert Carotta iz jeseniške bolnišnice, ki je zadolžen za koordinacijo bolnikov po različnih bolnišnicah sporočil, da je tudi sam zbolel za Covid-19. Kot pravi, je stanje v slovenskem zdravstvu zaenkrat še vzdržno, postelja je zagotovljena za vsakega bolnika, ki potrebuje bolnišnično zdravljenje, težave pa so z zagotavljanjem kadra, posebej na intenzivnih oddelkih.