Špela sklenila dobrodelni krog

Slika: FB Špela Šavs

Špela Šavs je junakinja, ki pomaga drugačnim junakom iz Društva Junaki 3. nadstropja. Obkrožila je Slovenijo, pretekla 1125 kilometrov in hkrati zbirala prispevke za otroke z rakom, ki se zdravijo v 3. nadstropju Pediatrične klinike v Ljubljani.

Špela je včeraj preko Pavličevega sedla in Jezerskega vrha s slovenske Koroške pritekla na Jezersko. Na mejnem prelazu so jo sprejeli župan Drejc Karničar, otroci in člani športnega društva. Danes zjutraj pa jo je čakal najprej povratek v domači Preddvor, kjer so jo pozdravili sokrajani in učenci tamkajšnje osnovne šole. Tako je bil krog sklenjen, saj je bil start njenega podviga v Preddvoru, nato pa je odtekla še zadnje kilometre proti Kranju, kjer so ji pripravili sprejem na Slovenskem trgu. Pričakali so jo prijatelji, znanci, spremljevalci, organizatorji njenega teka iz Lions kluba Kranj in župan Kranja Matjaž Rakovec.

Špelin dobrodelni tek se je sicer končal, še vedno pa lahko pomagate junakom 3. nadstropja z nakazilom na transakcijski račun Lions kluba Kranj SI56 0700 0000 0709 548 – namen Junaki 3. nadstropja ali s SMS JUNAKI5 na 1919.