Sobotno športno dogajanje

Balinanje

Konec tedna se je z igranjem tekem 1.kroga začela balinarska tekmovalna sezona 2019 – 2020. Balinarji so začeli s tekmami v 2.državni balinarski ligi včeraj, v balinarski ligi vzhod sodeluje šest ekip iz Gorenjske. Včeraj so bili doseženi sledeči rezultati:

  • Sodražica : Jesenice 14:8,
  • Budničar : Rogovila 10:12,
  • Bistrica pri Tržiču : Tržič AC Žepič 11:11,
  • Rogaška Crystal : Mengeš Rakoll 14:8 in
  • Trata mladi : Zarja 15:7.

Danes bodo s tekmovanjem začele članice. V prvi državni ligi za članice nastopata dve ekipi z Gorenjske (Bistrica pri Tržiču in Milje). Tekme bodo članice začele ob 10-tih, pomerile pa se bodo Krim Ljubljana – Šiška, Deskle – Kolektor Idrija, Milje – Agrochem Hrast in Bistrica pri Tržiču – Pivka ORO MET.

Danes popoldan pa bodo tekme 1.kroga odigrali še balinarji v prvi državni balinarski ligi, v kateri nastopajo tri ekipe iz Gorenjske (Čirče VAN DEN, Center Kranj in Planina Kranj). Tekme bodo balinarji začeli ob 16-tih, pomerili pa se bodo: Premogovnik Velenje – Čirče VAN DEN, Sloga – Center Kranj, Orlek ORO MET Pivka – Gradna GIK Obrov, Cesta – Jadran Izola in Planina Kranj – Logatec,

Hokej

Včeraj je bil v hiši Layer opravljen javni žreb za igranje tekem hokejskega Pokala Slovenije.

Po pozdravu župana MO Kranj in predsednika HZS Matjaža Rakovca se je pristopilo k žrebanju. Prvo kroglico je izvlekel novi tehnični direktor HZS Jure Penko, drugo kapetan kranjskega moštva Miha Ahačič, nato pa še trije mladi hokejisti kranjskega Triglava .

V sredini prvi četrtfinalni tekmi, ki se bo začela ob 17.30, se bodo pomerili hokejisti HK Slavija Junior in HK TRUE Celje, v drugi, ki se bo začela ob 20.30 pa hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice in HD Maribor.

V četrtek bo odigrana le ena tekma in to tekme med hokejisti HK SŽ Olimpije in HD Hidria Jesenice, ki se bo začela ob 20.30, hokejisti kranjskega HK Triglav pa so neposredno že uvrščeni v polfinale, kjer se bodo v petek srečali z zmagovalcem srečanja HK SŽ Olimpija – HD Hidria Jesenice.

Dvorana z ledom Zlato polje pa že služi svojemu namenu. Tako bodo danes v njej odigrane štiri prijateljske pripravljalne tekme. Ob 10-tih jo bodo začeli hokejisti do 12.leta starosti kranjskega Triglava in HK MK Bled, ob 11.15 še hokejisti istih klubov do starosti 13.let, ob 17.15 pa še hokejisti stari do 17.let. Ob 20-tih bo sledila še članska tekma med hokejisti HK Triglav in HD Hidria Jesenice.

Nogomet

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom so včeraj odigrali eno tekmo 8.kroga. V Ljubljani na nogometnem igrišču štadiona Šiška se je tekma med nogometaši Brava in Triglava končala z rezultatom 1:0, edini zadetek pa so domačini dosegli v 59 minuti, ko so izkoristili kazenski strel. Nogometaši Triglava so tekmo končali z osmimi igralci saj je sodnik Alen Borošak rdeči karton pokazal Kristanu Arh Česnu v 55. minuti, Ožbeju Kuharju v 59. in Marku Gajiču v 87. minuti.

Danes bodo nogometaši odigrali še dve tekmi. Ob 17-tih se bo začela tekma v Sežani med nogometaši CherryBox 24 Tabor Sežana in Olimpijo, ob 20.15 pa se bo začela še tekma  samega vrha v Kidričevem med nogometaši vodilnega Aluminija in četrte Mure.

Tekme 6.kroga pa bodo danes odigrali nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi. Nogometaši Kalcer Radomlje, kakor tudi nogometaši Roltek Dob bodo tokrat v vlogi gostitelja. Nogometaši Roltek Dob bodo danes ob 17-tih na domačem igrišču na Dobu gostili nogometaše Nafta 1903 iz Lendave.

V tretji slovenski nogometni ligi zahod pa ima Gorenjska štiri predstavnike in konec tedna bodo nogometaši odigrali tekme 3.kroga. Danes ob 17-tih bodo tekmo v Stražišču pri Kranju začeli nogometaši Save Kranj in Elta Izola, ob isti uri pa še v Žireh nogometaši Žiri in Brinje Grosuplje. Ob 19-tih bodo tekmo na nogometnem igrišču športnega parka Šenčur začeli nogometaši Tinex Šenčur in Kočevje.

Z igranjem tekem v tekmovalni sezoni 2019 – 2020 pa bodo danes začeli tudi nogometaši v gorenjski nogometni ligi. Dvanajst moštev bo v soboto odigrali tekme 1.kroga. Začeli jih bodo ob 17-tih, srečali pa se bodo SIJ Acroni Jesenice – Velesovo, Visoko – Bitnje dobrozasenci.si, Šobec Lesce – Niko Železniki, Britof – Polet, Zarica Kranj – Škofja Loka in Bohinj – Preddvor.

Jože Marinček