Sobotni športni napovednik

 Balinanje
Balinišče balinarskega društva Trata na Trati pri Škofja Loki bo danes in jutri prizorišče finala štirih v balinarski super ligi. V današnjem polfinalu se bodo ob 10-tih prvo pomerili balinarji Agrochema in Zabiče, ob 15-tih pa še balinarji Trate in Krima. Zmagovalca polfinala se uvrstita v finale, ki se bo jutri prav tako odigral na balinišču balinarskega društva Trata.

Hokej

Danes bodo člani odigrali drugo tekmo polfinala končnice v mednarodni hokejski ligi. Kranjčani, ki so prvo tekmo s hokejisti KHL Medveščaka dobili s 5:1, bodo tekmo v Zagrebu na ledu zagrebškega Velesejma začeli ob 17-tih 30.
Včerajšnja druga tekma polfinala končnice državnega mladinskega prvenstva do 18.leta starosti med hokejisti HK Slavije Junior in HDD Hidria Jesenice se je v ledeni dvorani v Zalogu končala z zmago hokejistov HDD Hidria Jesenice, ki so slavili s 3:2. V finalu se bosta
tako pomerila HDD Hidria Jesenice in HK Triglav. Prva tekma je na sporedu že v torek na Jesenicah.

Košarka

Košarkarji v ligi Nova KBM bodo danes odigrali tekme 3.kroga drugega dela. Ob 19-tih bodo v Srednji šoli Srečka Kosovela v Sežani začeli košarkarji Mesarija Prunk Sežana in LTH Castings, ob isti uri pa se bo začela tudi tekma v športni dvorani Šenčur med košarkarji Šenčur Gorenjska gradbena družba in Ilirije.
Tekme 3. kroga drugega dela bodo danes odigrali košarkarji v drugi slovenski košarkarski ligi. Ob 20-tih bodo tekmo v športni dvorani Planina v Kranju začeli košarkarji ECE Triglava in Portoroža.
Košarkarji v tretji slovenski košarkarski ligi bodo dane odigrali tekme 3.kroga drugega dela. Ob 16.30 se bo začela tekma v športni dvorani Cerklje med košarkarji Krvavec Meteor in Nova Gorica mladi, ob 19-tih pa se bosta začeli tekmi Kolpa Črnomelj in Enos Jesenica, ter v športni dvorani Kamnik tekma Calcit Basketball in Hrastnik.

Nogomet

Danes bodo tekmo 19.kroga v drugi nogometni ligi na štadionu Ilirije v Ljubljani ob 15-tih začeli nogometaši Ilirije 1911 in Zarice Kranj.
Štiri tekme 15.kroga bodo danes odigrali nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi center. Ob 13-tih bodo tekmo na igrišču z umetno travo v športnem centru Kranj začeli nogometaši Tinex Šenčurja in Zagorja, ob 15-tih se bo na istem igrišču začela še tekma Sava Kranj in Ivančna Gorica. Ob 16-tih bodo tekmo na nogometnem igrišču Rudarja v Trbovljah začeli nogometaši Rudarja Trbovlje in Komende, ob isti uri pa se bo začela še tekma na igrišču z umetno travo Stadiona Grosuplje – Brinje med nogometaši Šobec Lesce in Brinje Grosuplje.

Odbojka

V prvi moško odbojkarski ligi – modra skupina bodo odbojkarji danes odigrali tekme 3.kroga. Ob 17-tih se bo v hali Tivoli začela tekmo med odbojkarji ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley. V zeleni skupini se bo tekma med odbojkarji Triglava in GEN-1 Volley v športni dvorani Planina v Kranju začela ob 17.30.
Tekme 2.kroga pa bodo danes odbojkarice odigrale v prvi državni ženski ligi – zelena skupina. V športni dvorani Pod Stolom v Žirovnice se bo tekma Zgornja Gorenjska – Ljubljana začela ob 19.30.
Tekme 20.kroga bodo danes odbojkarice odigrale v drugi državni ženski odbojkarski ligi – zahod. Ob 17-tih se bo v športni dvorani Pod Stolom v Žirovnici začela tekma Aquawatt Žirovnica – Novo mesto, ob 20-tih pa v športni dvorani Zlato polje tekma ŽOK Triglav Kranj – ŽOK Partizan Škofja Loka.
Tekme 20. kroga bodo danes odigrali odbojkarji v tretji državni moški odbojkarski ligi – zahod. Ob 16-tih bodo tekmo v Osnovni šoli Bršljin v Novem mestu začeli odbojkarji Krke II in Triglava Kranj II.
Tekme 17.kroga pa bodo danes odigrale odbojkarice v tretji odbojkarski ligi – zahod. Ob 15.30 še bo začela tekma Luka Koper mlade – Bled Jesenice, ob 16-tih pa še Neptun Kanal – Triglav Kranj.

Rokomet

Rokometaši v drugi rokometni ligi bodo danes odigrali tekme 17.kroga.
Ob 19-tih jo bodo v športni dvorani Železniki začeli rokometaši RD Alples Železniki in RK Arcont Radgona, ob isti uri pa v športni dvorani Cerklje še rokometaši RK Cerklje in RK Sevnica.

Vaterpolo

Danes s pričetkom ob 16-tih se bo v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju odigral tradicionalni mednarodni veteranski turnir, ki šteje tudi za memorial Gregorja Koširja. Na turnirju bodo nastopili veterani VK Vojvodine iz Novega Sada, VK Delfina iz Rovinja in Kranja 75.

 Jože Marinček