Sobotni športni napovednik

Hokej

Hokejisti v mednarodni hokejski ligi IHL bodo danes odigrali tekme 17. kroga. V ledeni dvorani Zlato polje se bo namesto na Bledu, kjer je zaseden led, s pričetkom ob 19.15 odigrala tekma HHK MK Bled – HK Triglav.

Košarka

Košarkarji v ligi Nova KBM bodo danes odigrali tekme 8. kroga. V športni dvorani Šenčur bodo košarkarji Šenčur Gorenjska gradbena družba tekmo s košarkarji Helios Suns začeli ob 19h.

Tekme 8. kroga pa bodo danes odigrala tudi dekleta v prvi slovenski košarkarski ligi. Ob 18.30 bodo tekmo v OŠ Venclja Perka v Domžalah začela dekleta Domžal in Grosuplja. Ob 20.10 pa bodo tekmo v športni dvorani začela še dekleta Triglava in Konjice.

Danes bodo tekme 9. kroga odigrali košarkarji v drugi slovenski košarkarski ligi. Ob 18h bodo tekmo na Ježici začeli košarkarji Parklji in ECE Triglav, ob 19h pa v športni dvorani Medvode še košarkarji Bronx Medvode in LTH Castings.

Tekme 6. kroga bodo danes odigrali tudi košarkarji v tretji slovenski košarkarski ligi. Ob 19h se bo začela tekma v OŠ Prežihovega Voranca na Jesenicah med košarkarji Emos Jesenice in Litije, ob 20.30 pa na Ježici še tekma med košarkarji Ježica in Gorenja vas.

Nogomet

Danes bodo nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom odigrali tri tekme 18. kroga. Ob 13h jo bodo v Dravogradu začeli nogometaši Ankaran Hrvatini in Aluminij, ob 15h se bo začela tekma v Velenju med nogometaši Rudarja in Triglava, ob 20.20 pa bodo tekmo začeli še nogometaši Maribora in Gorice.

Odbojka

Tekme 10. kroga bodo danes odigrali odbojkarji v prvi državni odbojkarski ligi. Ob 17.30 bodo tekmo v športni dvorani Planina začeli odbojkarji Triglav Kranj in Maribor.

Tekme 9. kroga pa bodo danes odigrale odbojkarice v prvi državni odbojkarki ligi. Obe ekipi iz Gorenjske bosta tokrat gostovali. Calct Volley pri odbojkaricah Nova KBM Braniku, Zgornja Gorenjska pa pri odbojkaricah Luka Koper.

Odbojkarice v drugi državni ligi zahod pa bodo danes odigrale tekme 8. kroga. Ob 18.30 se bo v športni dvorani Zlato polje začela tekma med odbojkaricam ŽOK Triglav Kranj in Novo mesto, odbojkarice ŽOK Partizan Škofja Loka bodo gostovale pri odbojkaricah SIP Šempeter, odbojkarice Calcit Volley pa pri odbojkaricah Vital Ljubljana.

Odbojkarice ŽOK Triglav Kranj bodo danes v 7. krogu tretje državne odbojkarske lige zahod v športni dvorani Zlato polje ob 16h gostile odbojkarice Triglav Kranj, odbojkarice Bled Jesenice pa bodo gostovale pri odbojkaricah Olimpija Ljubljana.

Rokomet

Včerajšnja tekma rokometna tekma 12. kroga v ligi NLB med rokometaši RD Urbanscape Loka in RK Maribor Branik se je v športni dvorani Poden v Škofji Loki končala z rezultatom 31:21 v korist rokometašev RD Urbanscape Loka.

Danes pa bodo tekme 9. kroga odigrali rokometaši v drugi državni ligi. Ob 19h se bosta začeli tekmi v Železnikih med rokometaši RD Alples Železniki in RD Moškanjci Gorišnica, ter v Cerkljah med rokometaši RK Cerklje in RK Kronos.

Vaterpolo

Danes bodo vaterpolisti odigrali prvi tekmi 1/2 finala Pokala Slovenije. V Ljubljani se bo odigrala tekma med vaterpolisti VK Ljubljana Slovan in AV Branik Maribor, v Kopru pa med vaterpolisti VD Koper 1958 in AVK Triglav Kranj.

Jože Marinček