Sobotni športni napovednik: 3.tekma četrtfinala lige AHL

Balinanje

Balinarji v super balinarski ligi bodo danes odigrali tekme zadnjega ali 14.kroga. Vodilno moštvo na lestvici balinarji škofjeloške Trate odhajajo na gostovanje in bodo tekmo s balinarji Krima začeli ob 15.00.

Hokej

V Alpski hokejski ligi AHL bodo hokejisti danes odigrali tretje četrtfinalne tekme v končnici, ki se igra na štiri dobljena srečanja.
Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice bodo v domači športni dvorani Podmežakla začeli tekmo s hokejisti HK SŽ Olimpije ob 18.00. Jeseničani v zmagah vodijo z 2:0.

Košarka

Športna dvorana Planina bo dva dneva (v soboto in nedeljo) gostiteljica košarkašicam, ki bodo v njej odigrali polfinale in finale Pokala Slovenije. Danes se bosta odigrali dve polfinalni tekmi. Ob 13.00 bodo tekmo začele košarkarice Akson Ilirija in Cinkarna Celje, ob
15.45 pa se bo začela še tekma Konjice – Triglav.

Tekme 2. kroga v drugem delu pa bodo danes odigrali košarkarji v drugi slovenski košarkarski ligi. Ob 18.00 bodo tekmo v športni dvorani Ježica začeli košarkarji Parkljev in Triglava, ob 19.00 pa jo bodo v športni dvorani Medvode začeli še košarkarji Brinox Medvode in Ljubljane.

Tekme 2. kroga drugega dela bodo danes odigrali tudi košarkarji v tretji slovenski košarkarski ligi. Ob 17.00 jo bodo v Gimnaziji Bežigrad začeli košarkarji Globusa in Krvavca Meteor, ob 18.00 bodo tekmo v športni dvorani Kodeljevo začeli košarkarji Slovana in Calcit
Basketballa, ob 19.00 v OŠ Prežihovega Voranca na Jesenicah košarkarji Enos Jesenice in Litije, ter ob 19.30 v OŠ Jurij Dalmatin v Krškem košarkarji Krško in Gorenja vas.

Nogomet

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom bodo danes odigrali tri tekme 22. kroga. Nogometaši Domžal bodo tekmo na domačem igrišči ob Kamniški Bistrice priti nogometašem Gorice začeli ob 17.00.

Odbojka

Odbojkarice v prvi odbojkarski ligi zelene skupine bodo danes odigrale tekme 1. kroga. Ob 18.00 bodo tekmo v športni dvorani pod Stolom v Žirovnici začele odbojkarice Zgornja Gorenjska in Ankaran Hrvatini.

Odbojkarice v drugi ženski odbojkarski ligi zahod bodo danes odigrale tekme 19.kroga. Ob 14.40 bodo tekmo začele v športni dvorani Marof v Novem mestu odbojkarice Novo mesto in ŽOK Triglav Kranj, ob 16.00 bodo tekmo v OŠ Toma Brejca v Kamniku začele odbojkarice Calcit Volley II in Vital Ljubljana, ter ob 18.00 v OŠ Adama Bohoriča v Brestanici še odbojkarice Kostak Elmont in Aquawatt Žirovnica.

Tekme 16. kroga pa bodo danes odigrale tudi odbojkarice v tretji ženski odbojkarski ligi zahod. Ob 16.00 bodo tekmo v OŠ Tone Čufar na Jesenicah tekmo začele odbojkarice Bled Jesenice in Olimpija Ljubljana. Včerajšnja tekma med odbojkaricam Triglav Kranj in ŽOK
Triglav Kranj II pa se je v športni dvorani Planina končala z rezultatom 2:3 za odbojkarice ŽOK Triglav Kranj II.

Rokomet

Danes bodo rokometaši v 2.državni rokometni ligi odigrali tekme 16.kroga. Oba predstavnika Gorenjske tokrat gostujeta. Ob 19.00 bodo tekmo s rokometaši RK Pomurje začeli rokometaši RD Alples Železniki, ob 20.00 pa s rokometaši RK Arcont Radgona še rokometaši RK Cerklje.

Tekme 21.kroga bodo danes odigrale rokometašice v 1.B državni rokometni ligi. V Izoli bodo pri rokometašicah ŽRK Izola gostovale vodilne na lestvici rokometašice RK Naklo.

Vaterpolo

Vaterpolisti bodo danes odigrali tekme 9.kroga v prvem delu članskega državnega prvenstva. Današnja para sta VK Ljubljana Slovan in VK Kamnik, ter AVK Triglav in VD Koper 1958. Obe tekmi tako na Kodeljevem kot v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju se bosta začeli ob 18.00.

Jože Marinček