Sobotne športne novice in napovednik

Balinanje

Včeraj so balinarji v drugi državni balinarski ligi center odigrali tekme 3. kroga. Dosegli so naslednje rezultate:

  • Sodražica : Budničar 14:8,
  • Brezje : Loka 1000 9:13,
  • Jesenice : Rogovila TELE TV 12:10 in
  • Trata mladi : Krško 13:9.

Balinarke v prvi ženski državni balinarski ligi, v kateri nastopata dve ekipi iz Gorenjske Bistrica in Milje, bodo danes odigrale tekme 3. kroga. Tekme se bodo začele ob 10ih, pari pa so Agochem Hrast – Pivka ORO MET, Šiška – Kolektor Idrija, Milje – Deskle in Krim – Bistrica.

Ob 16ih se bodo začele tekme v prvi državni balinarski ligi vzhod, v kateri nastopa šest ekip iz Gorenjske – Bistrica, Čičre VAN DEN, Mengeš Rakoll, Planina Kranj, Tržič AC Žepič in Center Kranj.

Današnji pari so Bistrica – Čirče VAN DEN, Mengeš Rakoll – Sloga, Planina Kranj – Tržič AC Žepič in Premogovnik Velenje – Center Kranj.

Hokej

Hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL, v kateri Slovenijo zastopata dva kluba, HDD SIJ Acroni Jesenice in HK SŽ Olimpija, bodo danes odigrali tekme 1. kroga.

Ob 18ih bodo tekmo na Jesenicah v športni dvorani Podmežakla začeli hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice in HC Cortina Harfo, hokejisti HK SŽ Olimpije pa ob 20ih gostujejo pri hokejistih HC Fassa Falcons.

Danes začno s tekmovanjem tudi hokejisti v Internacionalni hokejski ligi IHL, v kateri Slovenijo zastopajo trije klubi – HK Triglav, HK Slavija Junior in HK ECE Celje. Ob 18ih bodo hokejisti HK Triglava v ledeni dvorani Zlato polje začeli tekmo s hokejisti HK Slavije Junior. Tekme šteje tudi za točke državnega članskega prvenstva.

Nogomet

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom bodo danes odigrali tri tekme 8. kroga. Ob 16ih se bo začela tekma med nogometaši Aluminija in Gorice, ob 18ih med nogometaši Rudarja in Celja in ob 20.15 še med nogometaši Krškega in Maribora.

Nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi bodo danes odigrali vse tekme 7. kroga. Ob 16-tih bodo tekmo na domačem igrišču začeli nogometaši Roltek Doba, ki gostijo nogometaše Fužinarja iz Raven na Koroškem, ob isti uri pa se bo začela tudi tekma v Radomljah, kjer bodo nogometaši Kalcer Radomlje gostili nogometaše Beltincev.

Še tri tekme 5. kroga pa bodo danes odigrali nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi center. Ob 16.30 se bo začela tekma v Žireh med nogometaši Žiri in Komende, ob 19ih pa v Ivančni Gorici, kjer pri nogometaših Ivančne Gorice gostujejo nogometaši Save Kranj.

Danes pa bodo tekme 3. kroga odigrali še nogometaši v gorenjski nogometni ligi. Vseh šest tekem bodo nogometaši začeli ob 16ih, pomerili pa se bodo SIJ Acroni Jesenice – Visoko, Polet – Bohinj, Velesovo – Zarica Kranj, Bitnje :dobrozasenci.si – Škofja Lika, Šobec Lesce – Niko Železniki in Britof – Preddvor.

Vaterpolo

Vaterpolisti ŠD Kranj 75, ki so na nedavnem evropskem veteranskem prvenstvu v kategoriji 40+ osvojili odlično tretje mesto, bodo danes nastopili na tradicionalnem mednarodnem turnirju v Rovinju. V konkurenci VK Vojvodine iz Novega Sada in domačega VK Delfina bodo poskušali osvojiti prvo mesto.

Jože Marinček