Sobotni Gorenjski športni napovednik

Hokej

Danes ob 18ih se bo v športni dvorani Podmežalka na Jesenicah začel tretji veliki hokejski derbi med hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice in hokejisti HK SŽ Olimpije, ki šteje tako za točke v Alpski hokejski ligi AHL, kot za državno prvenstvo Slovenije. Na tekmovalni lestvici s po desetimi odigranimi tekmami bolje stojijo hokejisti HK SŽ Olimpije, ki so trenutno s 24 osvojenimi točkami na tretjem mestu, hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice pa so z 21 osvojenimi točkami trenutno šesti.

Danes bodo aktivni tudi hokejisti v Internacionalni hokejski ligi IHL. V ledeni dvorani Zlato polje se bo tekma med hokejisti HK Triglava in HK Vojvodine začela ob 19.15. To je zelo pomembna tekma za hokejiste HK Triglava, saj morajo sedaj po treh zaporednih porazih zmagati.

Košarka

Košarkarji v ligi Nova KBM bodo danes odigrali tekme 3. kroga. Ob 19ih bodo tekmo v športni dvorani Šenčur začeli košarkarji Šenčur Gorenjska gradbena družba in Rogaška.

Košarkarice v prvi ženski slovenski košarkarski ligi bodo danes odigrale dve tekmi 5.kroga. Ob 17ih bodo tekmo v športni dvorani Ježica začele košarkarice Ježice in kranjskega Triglava.

Košarkarji v drugi slovenski košarkarski ligi bodo danes odigrali tekme 4. kroga. Ob 15ih bodo tekmo v športni dvorani Planina v Kranju začeli košarkarji kranjskega Triglava in Grosuplja. Ob 20ih pa bodo tekmo v športni dvorani Poden v Škofja Loki začeli še košarkarji LTH Castings in Binox Medvode.

Košarkarji Ježice in Enos Jesenice so včeraj v tretji slovenski košarkarski ligi že odigrali tekmo 3. kroga. Končala se je z zmago košarkarjev Enos Jesenice s 108:87 Danes bodo odigrali še ostale tekme. Ob 19ih bodo tekmo v športni dvorani Cerklje začeli košarkarji Krvavec Meteor in Globus, ob 20ih pa bodo tekmo v športni dvorani Kamnik začeli košarkarji Calcit Basketball in Zagorje.

Nogomet

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom bodo danes odigrali dve tekmi. Ob 14ih se bo začela nogometna tekma na nogometnem igrišču športnega centra Kranj med nogometaši Triglava in Celja, ob 16.45 pa se bo na nogometnem igrišču Ljudski vrt začel veliki derbi med nogometaši Maribora in ljubljanske Olimpije.

Štiri tekme 13. kroga bodo danes odigrali nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi. Ob 14ih bodo tekmo na gostovanju v Novem mestu pri nogometaših Krke začeli nogometaši Roltek Doba.

Štiri tekme 11. kroga bodo odigrali nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi center. Tri tekme Bled Hirter – Sava Kranj, Žiri – Svoboda Ljubljana in Arne Tabor 69 – Komenda se bodo začele ob 15ih.

Nogometaši v gorenjski nogometni ligi bodo danes odigrali tekme 9. kroga. Pet tekem Bitnje dobrozasenci.si – Visoko, Šobec Lesce – Velesovo, Britof – Polet, Preddvor – SIJ Acroni Jesenice in Škofja Loka – Zarica Kranj bodo nogometaši začeli ob 15ih, tekmo Niko Železniki – Bohinj pa bodo nogometaši začeli ob 16ih.

Odbojka

Danes bodo odbojkarji v prvi državni odbojkarski ligi odigrali tekme 3. kroga. Ob 17.30 bodo tekmo v športni dvorani Planina v Kranju začeli odbojkarji Hiša na kolesih in Panvata Pomgrad, ob 18ih pa v športni dvorani Tivoli odbojkarji AHC Volley Ljubljana in Calcit Volley.

Odbojkarice v prvi državni odbojkarski ligi bodo danes odigrale tekme 3. kroga. Ob 16.30 se bo začela tekma v športni dvorani Kamnik, med odbojkaricam Calcit Volley II in Calcit Volley.

Včeraj so odbojkarice Nova KBM Branik II in ŽOK Triglav Kranj v 1.B državni odbojkarski ligi odigrale tekmo 3. kroga. Tekmo v športni dvorani Lukna v Mariboru so s 3:1 dobile odbojkarice ŽOK Triglav Kranj.

Tekme 2. kroga pa bodo danes odigrala dekleta v drugi ženski odbojkarski ligi zahod. Ob 19.30 bodo tekmo v OŠ J. Janežiča začele odbojkarice ŽOK Partizan Škofja Loka in ŽOK Šentvid Žlindra.

Ob 18ih bodo tekmo 2. kroga v tretji državni odbojkarski ligi zahod v OŠ Podbočje začeli odbojkarji Kostanjevica na Krki in Triglav Kranj II.

Tekme 3. kroga pa bodo odigrala tudi dekleta v tretji državni odbojkarski ligi zahod. Ob 15.00 bodo tekmo v OŠ Bršljin v Novem mestu začela dekleta Novo mesto II – ŽOK Triglav Kranj II, ob 16.00 bodo tekmo v Gimneziji France Prešeren v Kranju začele odbojkarice Triglav Kranj II in Kostak Elmont, ob 17.00 v športni dvorani Brinje Grosuplje ATK Grosuplje II – Bled in ob 18.00 še v OŠ Tone Čufarja na Jesenicah Mladi Jesenice – Luka Koper mlade.

Vaterpolo

Včeraj so mladi vaterpolisti kranjskega AVK Triglava na mednarodnem vaterpolskem turnirju »Borac cup 2018« v Banja Luki odigrali prvo tekmo. Za nasprotnika so imeli vrstnike iz srbskega VK Radnički in jih premagali s 13:8. Sedem zadetkov je dosegel Aljaž Troppan, po dvakrat sta zadela Andraž Pušavec in Rok Bečič, po enkrat pa še Aleksander Paunovič in Juš Vončina. Danes ob 12.30 bodo igrali z VK Kvarnerjem iz Opatije, ob 19.30 pa bodo začeli še tekmo s vrstniki VK Mladost.

Jože Marinček