Škofja Loka: Zaključna gradbena in ureditvena dela na ploščadi novega trga in otroškega igrišča

Slika: Skofjaloka.si

Na Trgu pod gradom in na novem tematskem otroškem igrišču ”Zamorc” ob stavbi Upravne enote Škofja Loka, potekajo zaključna gradbena in ureditvena dela.

Na ploščadi novega trga in otroškega igrišča izvajalci gradbenih del izvajajo zaključna fugiranja, označevanja in montažna dela. Od ponedeljka, 21. avgusta 2017 bo izvajalec na sediščih na tribunah in na območju otroškega igrišča izvajal zatravitev s travno rušo. Zaradi ustreznega poteka zatravitve bo na novo zatravljeno območje ograjeno in neprehodno za obiskovalce.

Občina Škofja Loka naproša stanovalce in obiskovalce omenjenega dela mestnega središča Škofje Loke, naj se ne zadržujejo na ploščadi novega trga in na območju otroškega igrišča, prav tako jim predlagajo, da za dostop na Loški grad uporabijo pot, ki na Loški grad vodi mimo kavarne Homan.

Prehod na Loški grad iz smeri novega trga bo spet mogoč po zaključku vseh ureditvenih del ter pridobitvi uporabnega dovoljenja, predvidoma v prvem tednu meseca septembra.

Uradno bodo Trg pod gradom – ki bo postal osrednji reprezentativni in mestni prireditveni prostor ter novo privlačno tematsko otroško igrišče ”Zamorc” (z avtentično loško zgodbo) – namenu predali v soboto, 9.9.2017. Povabilo na odprtje nove mestne prireditve sledi prav kmalu.

Zahvaljujejo se za razumevanje.