S kolesom tudi pozimi

V Mestni občini Kranj so vsako leto v novembru pospravili kolesa sistema KRsKOLESOM. Letos pa bo sistem prvič deloval neprekinjeno tudi v zimskem obdobju. Bodo pa v tem hladnem obdobju na voljo zgolj navadna kolesa. Pri temperaturah pod ničlo namreč baterija na električnem kolesu ne deluje, zato jih bodo v tem tednu pospravili z vseh postaj.

Sistem za izposojo koles KRsKOLESOM se je letos povezal s še štirimi gorenjskimi občinami (Jesenice, Naklo, Radovljica in Tržič) v skupni sistem Gorenjska.bike. Tako je s paketom KRsKOLESOM možna izposoja kolesa in vožnja tudi po vseh ostalih štirih občinah. Sistem Gorenjska.bike se sicer z novembrom zapira, KRsKOLESOM pa bo v letošnji sezoni prvič deloval neprekinjeno tudi v zimskem obdobju. S tem želi Mestna občina Kranj še dodatno prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti in ljudi spodbujati k večji uporabi nizko ogljičnega transporta.

Vožnja s kolesom je dobra rešitev tudi v času epidemije, ko javnega prevoza zaradi zamejevanja bolezni Covid-19 ni. Možnost okužbe pri uporabi sistema ob doslednem razkuževanju rok pred in po uporabi kolesa je sicer že na splošno precej manjša kot pri ostalih vrstah javnega prevoza. Kot sporočajo iz Mestne občine Kranj skrbijo za varnost uporabnikov tudi z rednim razkuževanjem koles in aparatov.