S klicem na policijo želela prestrašiti partnerja

Slika: nadlani.si

Policisti so včeraj obravnavali kratek klic osebe s pozivom samo »Na pomoč!«. Nato je bila zveza prekinjena. Kot so v postopku ugotovili policisti je oseba klicala zgolj zato, da bi prestrašila partnerja, na vrnjene klice policije pa se ni oglašala, ker naj bi ji bilo nerodno.
Policisti jo obravnavajo v prekrškovnem postopku zaradi neupravičene povzročitve intervencije. Policisti Policijske uprave Kranj ob tem sporočajo, da je interventna številka 113 namenjena samo klicem v sili, kadar občani potrebujejo pomoč policije. Gre za primere, ko je ogroženo življenje, osebna varnost ali premoženje, ko je zaznano nasilje,
prometna nesreča, resna grožnja, napad, ali kadar gre za kaznivo dejanje, prekršek, ogrožanja  itd., skratka takrat, ko je nujno potrebna pomoč policije.

Policisti so včeraj k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča s kazensko ovadbo privedli moškega, ki je osumljen nasilja v družini. Za dejanje je enkrat že bil obravnavan, ta teden pa ga je ponovil. Obravnavan je zaradi fizičnega nasilja nad partnerko. Izrečena mu je bila prepoved približevanja.
Radovljiški policisti so včeraj obravnavali prijavo dimniškega požara na stanovanjskem objektu. Vnele so se saje v dimniku. Škoda ni nastala.
Na področju kriminalitete so policisti obravnavali štiri kazniva dejanja. V Naklem so policisti včeraj obravnavali tatvino bakrenih vodnikov. Na Olševku je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo in odtujena denar ter zlatnina. Pri vlomu v stanovanjsko hišo na Visokem je bil odtujen
nakit. Na Valjavčevi ulici v Kranju pa je storilec poškodoval pnevmatiko na vozilu občana.