Rop v Radovljici

Kriminalisti so včeraj zvečer v Radovljici obravnavali rop v stanovanjskem objektu. Storilec je okoli osme ure zvečer pozvonil pri oškodovancu. Ko je ta odprl vrata, ga je porinil v notranjost stanovanja in pregledal prostore. V dejanju je bila poleg oškodovanca poškodovana še ena oseba. Storilec je bil oblečen v moder delovni kombinezon, čez obraz je imel masko, bil je višje rasti in močnejše postave. Kriminalisti še preverjajo, kaj je bilo odtujeno, dogodek pa obravnavajo kot kaznivo dejanje ropa. Preiskava še poteka.

Kranjski  policisti so včeraj sredi popoldneva obravnavali prijavo o ogrožanju prometa z metanjem sneženih kep z nadvoza avtoceste. Sprejeti sta bili dve prijavi. Na enem vozilu je nastala materialna škoda. Policisti so v hitri intervenciji izsledili dva najstnika. Eden od njiju je ustrezal opisu iz prijave. Policisti proti njemu še vodijo postopek, gre pa za dogodek z znaki kaznivega dejanja.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali poškodbo delavca pri delu s strojem. Tuja krivda je izključena. Na Bledu so policisti včeraj obravnavali primer osebnega avtomobila, ki je s parkirišča zdrsnil v jezero. Poškodovan ni bil nihče.

Zaradi včerajšnjega obilnega deževja in taljenja snega se na nekaterih odsekih cest lahko pojavi voda, pesek, kamenje in tudi udarne jame. Na nekaterih višje ležečih cestah je lahko tudi sneg. Policisti Policijske uprave Kranj pozivajo k veliki previdnosti, prilagojeni hitrosti in vožnji na večji varnostni razdalji.