Pustne zabave in maske niso manjkale niti letos. Pustno rajanje se je odvijalo po celi Sloveniji, seglo pa je tudi v Občino Naklo. 

Kot so zapisali na strani Občine Naklo, so se v soboto 18.2. dopoldne, maškare začele zbirati pred domom Janeza Filipiča v Naklem. Nestrpno so pričakovali prihod korantov iz Ptujskega polja. Ko so prišli in svoj prihod naznanili z močnim zvonjenjem, so skupaj z maškarami krenili na pohod skozi Naklo.

Turistično društvo Naklo letos praznuje 60 letnico delovanja, zato so se odgovorni, s predsednikom Alešem odločili, da letos nagradijo vse maske.

Popoldne pa so se maškare zbrale še na rokometnem igrišču v Dupljah. Tudi tu se jih je zbralo preko 150. Tako kot v Naklem so krenile, ob spremljavi gasilcev, na pohod skozi Spodnje Duplje.

V Dupljah so prav tako nagradili vse maske z okusnimi krofi in pomarančami, najboljših 10 pa še s posebnimi nagradami.

Predsednica društva TVD Partizan Duplj Fani je žarela od zadovoljstva, prizadevni člani društva pa nič manj.

Vsem organizatorjem se zahvaljujem za to, da ohranjajo tradicijo pustnih shodov.

Vsi skupaj pa upamo, da bodo današnje maškare pregnale zimo in priklicale pomlad, ki pride vsako leto, tako kot pust, enkrat prej, drugič kasneje. Če ocenimo letošnjo zimo je bila mila, tako z mrazom, kot s snegom, ki ga je bilo toliko, da smo nekako prezračili snežne pluge.

Spletno uredništvo, M.V.

Vir: Občina Naklo