Prvo cepljenje brez naročanja tudi na Gorenjskem

Slika: Pixabay.com

V nekaterih slovenskih občinah so že pred časom pričeli prakticirati cepljenje brez naročanja, kar se je izkazalo za zelo dobro, saj so na cepljenje prihajali tudi iz drugih občin. Takšne organizacije cepljenja na Gorenjskem do sedaj še ni bilo, bo pa v petek, 18. junija, odprto prvo množično cepljenje brez predhodnega naročanja v Škofji Loki. Cepljenje za nenaročene bo med 10.30 in 13. uro, na že znani lokaciji v starem Petrol oziroma TIC-u na Kidričevi cesti 1 A. Cepiti bodo s cepivom Janssen, pri katerem je dovolj en sam odmerek in z AstroZeneco. Obenem bo na isti lokaciji ta dan najprej potekalo cepljenje naročenih prek aplikacije zVEM.
Pristojni iz Zdravstvenega doma Škofja Loka prosijo, da na cepljenje poleg zdravstvene izkaznice in cepilne knjižice, če jo imate,  prinesete še izpolnjeno Soglasje o cepljenju (https://www.zd-loka.si/data/files/1622465211.pdf) in tako omogočite hitrejši potek dela. Sicer lahko soglasje dobite in izpolnite tudi v vrsti med čakanjem.
Kot pravijo na Občini Škofja Loka, pričakujejo veliko zanimanje,  tudi iz drugih gorenjskih občin, zato prosijo za spoštovanje parkirnega režima in zagotavljajo, da je v neposredni okolici TIC-a dovolj javnih parkirišč.