Mestna občina Kranj (MOK) je v soboto, 11. maja 2024, v Športnem parku Tivoli na Golniku za predstavnike krajevnih skupnosti (KS) pripravila prvi športno-družabni dogodek, ki so ga poimenovali KR IGRE. Vlogo gostiteljice je prevzela KS Golnik. V tekmovalnem delu je sodelovalo osem krajevnih skupnosti in ekipa MOK. Zmagovalna ekipa je odnesla prehodni pokal v KS Besnica, kjer bodo KR IGRE potekale prihodnje leto.

 

»V Mestni občini Kranj (MOK) deluje 26 krajevnih skupnosti in vsaka je za delovanje naše občine zelo pomembna. Krajevne skupnosti so srce občine in želimo si, da bi se med seboj še bolje spoznali ter povezali,« je izpostavil župan MOK Matjaž Rakovec, ko so v MOK na pobudo podžupanje MOK Manje Zorko začeli s pripravami na prve KR IGRE. »Letos praznujemo 60 let ustanovitve večine krajevnih skupnosti v MOK. Zato se je organizacija prvih KR IGER v letošnjem letu, in to v KS Golnik, ki prav tako slavi to okroglo obletnico, zdela prava odločitev,« je ob tem dodala podžupanja.

Športno-družabnega srečanja se je minulo sobotno dopoldne na Golniku v tekmovalnem delu udeležila skoraj tretjina krajevnih skupnosti. Tekmovali so predstavnice in predstavniki KS Bitnje, KS Žabnica, KS Orehek-Drulovka, KS Tenetiše, KS Besnica, KS Goriče, KS Planina, ekipa gostujoče KS Golnik in ekipa MOK.

 

Štrbunk, stolica, spretnostni poligon in finale v vleki vrvi

Vsaka ekipa je bila sestavljena iz šest članov, treh  žensk in treh moških. V prvem delu so nastopili po dve ženski in dva moška, v drugem delu pa sta se jim pridružili še rezervi.

Redni del tekmovanja so sestavljale tri igre – cornhole oziroma štrbunk, stolica in spretnostni poligon, v katerih so se pomerile vse sodelujoče KS.

Po rednem delu tekmovanja so bile na prvih štirih mestih KS Planina, KS Goriče, KS Žabnica in KS Besnica. Te so napredovale v polfinale, kjer so se pomerile v vleki vrvi. Po seriji na dve zmagi sta v igri za prvo mesto ostali KS Besnica in KS Goriče. Zmagala je KS Besnica, ki je prejela zlati, prehodni pokal in bo prihodnje leto gostiteljica drugih KR IGER.

Predsednik KS Besnica Primož Bavdek je ob prejemu zmagovalnega pokala povedal, da »je bila zmaga povsem nepričakovana. Po rednem delu tekmovanja smo ujeli zadnje, četrto mesto, ki vodi v polfinale. V finalni tekmi pa je bila želja po zmagi tako velika, da bi za prvo mesto strgali tudi vrv,« je zaključil v smehu in dodal, se veselijo priprave in izvedbe KR IGER 2025 v domači krajevni skupnosti.

»Prijetno vzdušje ob druženju na prvih KR IGRAH je dokaz, da potrebujemo tudi takšna, sproščena in neformalna srečanja, ki v prvi vrsti povezujejo in združujejo ljudi iz različnih delov Kranja in nenazadnje poglabljajo tudi vezi s predstavniki občine. Verjamem, da takšna srečanja izboljšujejo odnose. Veselim se naslednjih KR IGER, ki bodo v Besnici,« je sklenila podžupanja MOK  Manja Zorko.

 

Spletno uredništvo,

Vir: Občina Kranj

foto Tomaž Ogris