Povpraševanje po brezplačnih prevozih za starejše in invalide, ki jih Mestna občina Kranj omogoča preko projekta Prostofer, je veliko. Letos so vozniki prostovoljci opravili 600 prevozov z dvema e-voziloma. V ekipo zdaj vabijo dodatne moči. Zainteresirani prostovoljne voznice in vozniki naj pokličejo na 04 2373 161.

Septembra 2021 je začela v Mestni občini Kranj uradno delovati brezplačna telefonska številka 080 10 10 v okviru projekta Prostofer, ki zagotavlja brezplačen prevoz starejšim in invalidom s pomočjo voznikov prostovoljcev. Upravičenim uporabnikom je odtlej na voljo brezplačen prevoz do zdravstvenega doma, lekarne ali dnevnega centra za starejše, in sicer v e-avtomobilu, ki ga zagotavlja občina.

Prostovoljni voznik je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo. Prostoferji svojim sopotnikom nesebično pomagajo tudi, ko ti izstopijo iz avta, pri zdravniku jih pospremijo do čakalnice in počakajo nanje med pregledom, pomagajo jim nesti vrečke iz trgovine in jim priskočijo na pomoč pri hoji po stopnicah … Prostoferji so ljudje z velikim srcem, ki jemljejo svojo humanost za samoumevno in častno dejanje.

 

Spletno uredništvo,

Vir: Občina Kranj