Prometna nesreča na avtocesti Brnik, vlom in vožnja pod vplivom mamil brez vozniškega dovoljenja

Slika: pixabay.com

V zadnjih dveh dneh so policisti, reševalci in gasilci obravnavali kar nekaj dogodkov na srečo brez smrtnih žrtev.

Zaradi bočnega trka dveh vozil na avtocesti na izvozu Brnik je eno vozilo izgubilo nadzor. Vozilo je zapeljalo v obcestni jarek, od koder ga je vrglo na cestišče, kjer je obstal na boku.
Ob prihodu Gasilsko reševalne službe Kranj so bile vse osebe iz vozila. Tehnično in požarno smo zavarovali kraj dogodka, vozilo stabilizirali, posuli iztekle motorne tekočine in odklopili akumulator. Udeleženci so utrpeli lahke telesne poškodbe.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo vozniku, ki je vozil še v kombinaciji alkohola (0,43 mg/l) in prepovedanih drog. Hitri test na prepovedane droge je bil pozitiven na kokain. Proti vozniku poteka prekrškovni postopek.

V Dolenji vasi je bila izpod sovoznikovega sedeža odtujena denarnica, na Bledu pa je bilo iz četrtka na petek ponoči vlomljeno v bencinski servis.

Planinka si je pri padcu na Kredarici poškodovala roko in nogo, posredovali gorski reševalci postaje GRS Mojstrana ter helikopter Slovenske vojske z združeno ekipo HNMP in GRS na Brniku.S helikopterjem so jo prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Gobar si je na Koprivniku v Bohinju poškodoval pri padcu na spolzkem terenu.