Pripravljeni na super volilno leto

Danes je v tuhinjski dolini potekalo srečanje članov Slovenske demokratske stranke Gorenjske. Gorenjsko regijsko koordinacijo sestavlja 23 občinskih odborov. Na srečanju so bili poleg predsednika stranke Janeza Janše prisotni še evropska poslanka Romana Tomc, minister Aleš Hojs, gorenjski poslanci mag. Branko Grims, Leon Merjasec in Jure Ferjan, državni sekretar Žan Mahnič ter državni svetnik Bogomir Vnučec, ki je tudi predsednik Gorenjske regijske koordinacije stranke SDS. Na srečanju sta bila prisotna tudi župan občine Kamnik Matej Slapar in idejni oče Term Snovik Ivan Hribar.

Kot je v svojem nagovoru poudarila evropska poslanka Romana Tomc, je za Evropo, ki ji trenutno predseduje Slovenija, pomembna v prvi vrsti zdravstvena oskrba, skrb za stabilno gospodarstvo in socialno varnost njenih prebivalcev. Poudarila je velik dosežek ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, ki je poenotil stališče notranjih ministrov članic evropske unije glede migracijskih tokov iz Afganistana. Kot je še poudarila, Slovenija z vlado Janeza Janše dosega eno najvišjih gospodarskih rasti v EU, hkrati pa skrbi tudi za blaginjo svojih prebivalcev, saj imamo v Sloveniji zelo nizko stopnjo brezposelnosti.

Ob srečanju so se predsstavili tudi nekateri kandidati za poslance na volitvah v Državni zbor RS, ki bodo naslednje leto kandidirali na Gorenjskem. V svoji predstavitvi je mag. Branko Grims poudaril pomen vrednot, ki temeljijo na krščanstvu, družinske politike in varnosti in blaginji prebivalcev.

Na koncu je zbrane pozdravil predsednik stranke SDS in predsednik Vlade RS Janez Janša. Poudaril je, da je prihodnje leto super volilno leto, kjer se bo volilo predstavnike v Državni zbor RS, župane, občinske svetnike in državne svetnike. Za Slovenijo je potrebno, da nadaljuje trenutni trend gospodarskega vzpona, skrbi za gradnjo šol, bolnišnic in domov za starejše. Za to je potrebno na volitvah dobiti trdno večino, ki bo zagotovila demokracijo in prekinila razraščanje levega fašizma.