Prijeli so še dva osumljenca, ki sta ropala na območju Kranja in Maribora

(Pixabay)

Januarja letos so bili izvršeni ropi na območju Policijskih uprav Kranj in Maribor, s prijetjem še dveh osumljencev pa so gorenjski policisti zaključili kriminalistične preiskave o ropih.

Na območju Gorenjske so osumljenci oropali stanovanjske hiše v okolici Kranja in v Tržiču, na območju Policijske uprave Maribor pa za rop v župnišču.

V kranjskem območju so takrat trije neznani storilci zgodaj zjutraj vstopili v odklenjeno stanovanjsko hišo in z uporabo manjše sile oropali lastnico, jo zvezali s plastičnimi zategami in ji v dejanju odtujili nekaj sto evrov denarja. Oškodovanka se je po ropu sama osvobodila, v kaznivem dejanju pa je bila lažje telesno poškodovana.

Dva od teh treh osumljencev sta utemeljeno osumljena tudi ropa v Tržiču in na območju Policijske uprave Maribor.

  • V Tržiču sta osumljenca konec januarja letos pristopila do stanovanjske hiše in potrkala na balkonska vrata, ki jih je lastnik odprl, potem pa sta s silo vstopila v prostor. Eden od njiju je žrtev prijel, drugi pa mu je zagrozil z orožjem in mu jo oprl na glavo. Z grožnjami sta zahtevala denar, moškega sta zvezala, v ropu pa sta si prilastila nekaj sto evrov denarja. Oškodovanec v ropu ni bil poškodovan.
  • Ista storilca sta osumljena tudi ropa župnišča. Utemeljeno sta osumljena, da sta konec januarja na območju Policijske uprave Maribor, vstopila v župnišče in v njem dvema osebama najprej grozila z orožjem in nožem, potem pa sta si z uporabo sile protipravno prilastila predmete oškodovanca in denar iz župnišča.

Eden od osumljencev je bil za kazniva dejanja že obsojen in prestaja zaporno kazen, še eden pa je bil konec prejšnjega tedna priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega  sodišča v Kranju. Zanj je bil odrejen pripor.

Vir: PU Kranj