Prijave za cepljenje že sprejemajo

Slika: Pixabay.com

Zdravstveni dom Kranj je včeraj začel s pobiranjem prijav med prebivalci za cepljenje proti bolezni Covid-19. Prijavo je mogoče oddati preko spletnega obrazca, cepljenje pa se bo začelo predvidoma prihodnji teden.

»Pozivam Kranjčanke in Kranjčane ter vse ostale, ki sodijo pod ZD Kranj, da se prijavijo za cepljenje v čim večjem številu. S tem bomo naredili Kranj in okolico prijaznejšo, bolj zdravo in čim prej spet zaživeli normalno življenje. Stopimo skupaj in naredimo nekaj za zdravje vseh nas. Kot odgovorna zdravstvena delavka in občanka vas naprošam, da se cepite in na ta način poskrbite za varnost sebe in skupnosti, v kateri bivamo,« sporoča dr. med. spec. spl. in urg. med. Lili Gantar Žura, direktorica ZD Kranj. Pacienti z izbranim zdravnikom zasebnikom (koncesionarjem) se na cepljenje prijavijo pri svojem zdravniku.  

Na spletni strani Zdravstvenega doma Kranj (ZD) je od danes objavljen obrazec, s katerim se lahko občanke in občani Mestne občine Kranj prijavijo na cepljenje proti bolezni Covid-19. Za tiste, za katere prijava preko spletnega obrazca ni mogoča, je na voljo telefonska številka 040 807 672 vsak delovni dan med 8. uro in 13.00. Cepljenje bodo nato izvajali predvidoma prihodnji teden glede na prednostne kriterije, ki jih je določilo Ministrstvo za zdravje (starost, kronične bolezni), ter količino odmerkov cepiva, ki bo tedensko dodeljena zdravstvenemu domu. Prvi bodo med prebivalstvom na vrsti tisti (pokretni) nad 80 let.