Prihodnji teden trije množični cepilni dnevi

Slika: Pixabay.com

V Zdravstvenem domu Kranj bodo v prihodnjem tednu organizirali množično cepljenje proti sezonski gripi in korona virusu. Cepljenje bo potekalo v Vojašnici Petra Petriča na Bleiweisovi cesti v Kranju, in sicer v sredo, 26. oktobra 2022 od 11. do 18. ure, v četrtek 27. oktobra 2022 ter v petek, 28. oktobra 2022 pa od 10. do 17. ure.

Naenkrat se lahko cepite tako proti sezonski gripi kot tudi korona virusu. Za cepljenje proti korona virusu je na voljo kot poživitveni odmerek najnovejša različica Pfizerjevega cepiva BA4-5, ki se uspešno zoperstavlja proti trenutno najbolj razširjeno različico virusa Covid-19 v Sloveniji, na voljo je prav tako prilagojeno cepivo Moderne – B1. Ker v Zdravstvenem domu Kranj pričakujejo veliko zanimanje za cepljenje, so tako kot v preteklosti za pomoč zaprosili pripadnike Slovenjske vojske.

Po podatkih Covid-19 sledilnika je v Kranju aktivno okuženih 628 oseb, na Jesenicah 341 oseb, v Radovljici so okužene 304 osebe, v Škofji Loki je 263 okuženih, v Tržiču imajo 146 okuženih in v Žireh 116 okuženih oseb. V ostalih gorenjskih občinah je okuženih manj kot sto oseb. V bolnišnici na Golniku na intenzivnem oddelku zdravijo tri kovid bolnike, v jeseniški bolnišnici pa trenutno ne zdravijo nobenega bolnika s kovidom.