Operativno komunikacijski center je v zadnjih štiriindvajsetih urah sprejel naslednje prijave:

Kriminaliteta:
– V Kranjski Gori je bilo vlomljeno v poslovni prostor.
– Na Jesenicah je bilo vlomljeno v nenaseljeno stanovanjsko hišo.
– V Naklem je neznani storilec s stanovanjske hiše odtujil bakrene žlebove.

Kršitve javnega reda in miru:
– 1 v zasebnem prostoru,
– 4 na javnem kraju.

Prometna varnost:
– 9 prometnih nesreč z materialno škodo, od tega tri povožena divjadi.

Kranjski prometni policisti so, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli en osebni avtomobil. Voznika so preizkusili tudi s testom za prepovedane droge, ki je bil pozitiven. Zoper voznika vodijo prekrškovni postopek. Kranjski prometniki so ustavili tudi mladoletnega voznika mopeda. Zaradi suma, da moped ni tehnično brezhiben, so odredili izredni tehnični pregled. Zoper voznika vodijo prekrškovni postopek.

Dogodki:
– Na območju Trebiža se je pri sestopu s kolesa poškodoval kolesar. Pri padcu ni bil huje poškodovan. Pomoč so mu nudili gorski reševalci iz Kranjske Gore. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo. Tuja krivda je izključena.
– V Šobčevem bajerju se je pri skoku v vodo z napihljivih igral poškodoval 57 letni turist. Kljub temu, da skoki z omenjenih igral niso dovoljeni, na kar ga je s piski s piščalko opozarjal tudi reševalec iz vode, je skočil v vodo in se pri tem poškodoval po glavi. Na kraju so mu prvo pomoč nudili gasilci, reševalec iz vode in zdravnica iz Zdravstvenega doma Radovljica. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo. Ne gre za hujše poškodbe. Tuja krivda je izključena.

Spletno uredništvo

Slika je simbolična.