V Kranju se je minuli konec tedna ogromno dogajalo in Prešerno poletje je v mesto privabilo obiskovalce iz vseh koncev Slovenije, ki so napolnili številne kotičke v mestu.

Že v petek popoldan se je na Glavnem trgu ob vodnjaku odvijal Kr’ Petek je s kulinarično ponudbo in uživanjem ob odlični atmosferi, za katero je poleg lepega vremena poskrbel DJ Woo-D. Vrhunec dogajanja je bila ognjena predstava Lumierie italijanske skupine Opera Fiammae, ki je v Kranju gostovala v okviru festivala Ana Desetnica.

Na koncu mesta, na Pungertu, je v okviru kulturnega sodelovanja Združenja zgodovinskih mest Slovenije nastopila Veronika Strnad.

V nabito polnem avditoriju Gradu Khislstien pa so koncertno sezono odprli Prljavo Kazalište, ki bodo kmalu praznovali 45 let delovanja. Tako obiskovalci kot tudi nastopajoči so doživeli nepozaben večer, kjer domala ni bilo pesmi, ki je ne bi glasno prepevala publika.

Še en rokerski dogodek v okviru kar dveh festivalov, Subart in Teden mladih, se je dogajal pred Trainstationom v Kranju, kjer so navduševali Koala Voice, M!2, Dan D in Hamo & Tribute 2 Love.

Vikend, ki je samo napoved, kako pestro bo Prešerno poletje v Kranju tudi v nadaljevanju.

PREVERI PRIHAJAJOČE DOGAJANJE TUKAJ.

 

Spletno uredništvo,

Vir: Občina Kranj

Vir slik: Mediapseed