Preko vikenda predvsem vlomi, prijeli pa so dve osebi, ki sta že dlje časa uničevali avtomobile v Kranju

(Pixabay)

Gorenjski operativno komunikacijski center je preko vikenda sprejel obvestila o trinajstih
prometnih nesrečah, po sedem prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in v zasebnem prostoru, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli dve vozili, enega voznika pa so pridržali zaradi alkohola.

Preko vikenda je bilo izvedenih več vlomov objekte:

 • V petek je v Godešiču preko dneva neznani storilec  skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odnesel nekaj zlatnine in denarja.
 • V soboto so policisti obravnavali še vlome v hišo:
  • na območju Begunj na Gorenjskem,
  • na Črtomirovi ulici na Bledu,
  • na Ulici Vide Šinkovčeve v Kranju ter
  • v Goričah,
  • Srednji Beli,
  • Tenetišah,

V Srednji Beli in v Tenetišah je bil ukraden denar, iz drugih nepremičnin pa si storilec ni prilastil ničesar.

Še dva vloma v objekte so policisti obravnavali včeraj – vlom v stanovanjsko hišo na Spodnji Beli in v gostinski lokal v Dvorjah. V obeh primerih je storilec iskal denar.

“Popoldanski vlomi v stanovanjske objekte so v tem obdobju, ko se hitro stemni, pogostejši kot v preostalih delih dneva. Kritični čas je predvsem od 16. ure naprej. Zato predlagamo izvajanje vsaj osnovnih samozaščitnih ukrepov v kombinaciji s tehničnimi pripomočki za varovanje objektov. K preprečevanju vlomov zelo pomagajo alarmne naprave, senzorske luči, zagozde z alarmom, protivlomna vrata in okna itd., storilce pa lahko odganjajo tudi
situacije, ki dajejo videz, kot da je nekdo doma – npr. prižgan televizor, luči ipd.” opozarja mag. Bojan Kos s PU Kranj.


V sobto pa so so policisti na območju Škofje Loke obravnavali nesrečo pri delu v gozdu. V nesreči se je med reševanjem zagozdene smreke huje poškodoval domačin, ki je utrpel poškodbo glave in nog. Zaradi poškodb ni življenjsko ogrožen, saj je uporabljal je zaščitno opremo.

V omenjenem primeru gre pa za razmeroma pogost razlog za nesreče, ki jih velikokrat povzroča lomljenje vej, nenadni prelomi debel, (ne)varno in pozno umikanje na varno
ter nepravilno reševanje zagozdenih in obviselih dreves ali debel. Glede na vreme bodo razmere v gozdovih še bolj zahtevne, zato policisti svetujejo veliko previdnost!


V zadnjem obdobju smo veliko poročali o vandalizmu, ko so v večih primerih policisti obravnavali  več poškodovanj stekel na osebnih avtomobilih, ki so bili parkirani na območju centra Kranja in ožje okolice.

Storilci so s kamenjem poškodovali stekla, v nekaj primerih so potem avto še preiskali in iskali vredne predmete. Iz poškodovanih vozil sicer ni bilo nič ukradenega, povzročena pa je bila visoka materialna škoda. Prejšnji konec tedna so kranjski kriminalisti v sodelovanju s kranjskimi redarji izsledili dve osebi, ki sta osumljeni teh kaznivih dejanj. S prijetjem osumljencev so policisti  preprečili nadaljnji vandalizem.  Kriminalisti o dejanjih še vodijo postopek.