Pregled dogodkov – zdrsa s hujšimi poškodbami

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • štiri obvestila o prometnih nesrečah,
  • štiri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in
  • dve v zasebnem prostoru,
  • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje
    stvari in nasilje v družini s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja.

Policist gorske policijske enote z ekipo za helikoptersko reševanje v gorah je včeraj zvečer posredoval v dveh intervencijah. Klica na pomoč sta bila sprejeta v razmiku pol ure, v obeh primerih pa je šlo za prijavo hujših poškodb.

  • Okoli 18.30 se je med hojo iz Štefanje gore zaradi zdrsa ter posledično padca in prevračanja poškodovala planinka;
  • okoli 19. ure pa se je v severni steni Debele peči med plezanjem pri približno 10-metrskem padcu in udarcu v steno poškodovala plezalka.

Poškodovani osebi sta bili s kraja v zdravstveno ustanovo prepeljani s helikopterjem.

Jeseniški policisti so včeraj zvečer obravnavali prijavo o tatvini več predmetov iz trgovine in na podlagi opisa v hitri intervenciji v neposredni bližini kraja izsledili domačina z odtujenimi stvarmi. Moški je predmete po izsleditvi vrnil, policisti pa proti njemu še vodijo postopek.

V Žireh je neznani storilec med daljšo odsotnostjo oškodovancev zaradi dopusta vlomil v stanovanjsko hišo, jo pregledal in odtujil zlatnino. Vlom v objekt so oškodovanci opazili šele naslednji dan po vrnitvi z dopusta.

V daljši odsotnosti naj se lastniki nepremičnin z osebami, ki jim zaupajo, dogovorijo za redne kontrole objektov in ustrezno pozornost na sumljive poškodbe ali spremembe na vratih ali oknih, kar je stavbno pohištvo, skozi katerega je najpogosteje vlomljeno. Več varnosti zagotavljajo tudi protivlomna vrata, okna, mehanska varovala, alarmne naprave, ki so še bolj učinkovite tudi v kombinaciji vseh teh ukrepov.
Zlatnina in denar, kar so najpogosteje odtujene stvari, pa naj bodo shranjeni na ustreznih mestih in skritih mestih, v večjih količinah pa v hišnih sefih, trezorjih ipd.

Vir: PU Kranj