Pregled dogodkov – reševali so kravico, ponarejen denar, nesreča

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel pet obvestil o prometnih nesrečah, tri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in dve v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in poskus vlom v osebni avtomobil.
Policisti so zasegli še en osebni avtomobil.

Neučakanost, hitenje, spregled?

Voznik kombija, ki je vozil iz smeri Bohinja proti Bledu, je včeraj popoldan pri Nomenju prehiteval tovorno vozilo in v manevru trčil v kolesarja, ki je vozil nasproti. Po trčenju je
kolesar – po prvih podatkih lažje poškodovan – obležal na travniku ob cesti. O nesreči policisti še zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Do takih situacij prihaja, ker se vozniki pred prehitevanjem ne prepričajo, če to lahko storijo varno, veliko pa je tudi takih voznikov, ki ta manever prehitro uporabijo zaradi neučakanosti in hitenja. Zato lahko spregledajo pomembne okoliščine na cesti, posledica pa so nevarne situacije in trčenja, ki so lahko zaradi elementa hitrosti, ki je običajno spremljevalec prehitevanj, zelo huda. Zato naj bo ta manever, na krajih kjer je to dovoljeno, izveden varno.

Reševanje živali

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je s helikopterjem Slovenske vojske, policistom in gorskimi reševalci včeraj popoldan na Planini Krstenica reševala mlajšo kravo, ki je s travnika zdrsnila v grapo, iz katere se ni mogla rešiti. V reševanju živali je ekipa za transport z nevarnega mesta uporabila transportno helikoptersko mrežo, jo s helikopterjem dvignila iz grape in prepeljala do Planine Blato, kjer jo je prevzel lastnik.

Poskus plačila s ponarejenim denarjem, prijeta osumljenka

Kranjski policisti so kazensko ovadili državljanko Srbije, ki je v nedeljo na dveh
mestih poskušala unovčiti ponarejen bankovec za 500 eurov. Najprej je s ponarejenim bankovcem poskusila plačati storitev v turističnem objektu, kjer ga uslužbenec ni želel sprejeti, potem pa še v trgovini, kjer so jo do prihoda policistov zadržali varnostniki. Ponarejen bankovec so policisti zasegli, žensko pa so kazensko ovadili za kaznivo dejanje Ponarejanje denarja.

Vir: PU Kranj