Pregled dogodkov in aktualno stanje na cestah

Slika: PU Kranj, Bohinj

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel deset obvestil o prometnih nesrečah s pretežno manjšo materialno škodo, največ dela pa so imeli policisti na številki 113, s preverjanjem informacij o dogodkih, ki so jih v večjem številu povzročale vremenske razmere.

Hude vremenske razmere so težave povzročale praktično povsod na Gorenjskem. Po do sedaj zbranih podatkih je najhuje na območju Jezerskega in Bohinja.

Slika: PU Kranj, Bohinj

Na nekaterih cestah so zaradi vetroloma še vedno podrta drevesa. Gre za večje število dreves, ceste pa so neprevozne ali zaradi drevja ali zaradi vode.

  • Težave so na cestah v Selški dolini, zaprta je cesta čez Sorico,
  • Koren, Ljubelj,
  • v kraju Nomenj je poplavljena cesta,
  • ceste Bohinjska Bistrica – Bled in Bitnje – Jereka – Pokljuka – Bled so neprevozne,
  • prav tako tudi Mavčiče – Kranj (na Jami), kjer je čez cesto več dreves in je promet tudi zaprt,
  • regionalna cesta Železniki – Zali Log je še vedno zaprta,
  • še vedo ostajata zaprti tudi cesti proti Jezerskem in Gabrški gori.

Velja opozorilo, da so razmere zahtevne in nevarne, zato prebivalci spremljajte aktualne objave v medijih in pri pristojnih, zadržujte se na varnem in se izogibajte gibanju na prostem.  Enako velja za voznike – ker je na cestah veliko vode in še vedno zelo močno dežuje ne pozabite, da dež v prometu zelo manjša vidljivost in pri požnji povzroča akvaplaning.

Aktualne razmere na cestah so objavljene na strani PIC (www.promet.si).

Prebivalci in vozniki ne hodite in se ne približujete zaporam cest in območjem, kjer je verjetnost padanja dreves, ker je oboje lahko zelo nevarno.

Nujno obvestilo

Civilna zaščita občine Železniki obvešča prebivalce, da če ni nujno potrebno, naj ne zapuščajo domov, ker zaradi vetroloma vse ceste niso prehodne in varne.

Za vse velja, upoštevajte navodila policistov in pristojnih!