Pregled dogajanja: Trčil v tri vozila, odbito vozilo je poškodovalo peški. Vlom in manjši požar.

Vir: policija.si (slika je simbolična)

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 10 obvestil o prometnih nesrečah,
  • 2 prijavi o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru,
  • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Na javnem kraju so policisti v enem primeru pri posamezniku zasegli še manjšo količino
prepovedane droge konoplja.

Poškodovani peški in otrok

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami.

  • Opoldan je voznik pod vplivom alkohola (0,88 mg/l) na parkirišču v Tržiču trčil v tri vozila in zadel peški, v katero je odbilo enega od avtomobilov. Zaradi povzročitve prometne nesreče s telesnimi poškodbami pod vplivom alkohola policisti dejanje
    voznika obravnavajo kot kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa.
    Vozniško dovoljenje so mu odvzeli in proti njemu vodijo predkazenski postopek.

Za kaznivo dejanje gre, če voznik motornega vozila v cestnem prometu povzroči neposredno nevarnost za življenje ali telo kakšne osebe s tem, da vozi pod vplivom alkohola z več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka ali vozi pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi.

  • V Kranju pa je včeraj otrok na skiroju trčil v osebni avtomobil in v nesreči po podatkih policije utrpel lahke telesne poškodbe. Za nesrečo je odgovoren otrok, povzročil pa jo je z odvzemom prednosti vozniku osebnega avtomobila.

Škofjeloški policisti preiskali prometno nesrečo s pobegom in poškodbami pešca

Nesreča se je zgodila v petek, 19. oktobra zvečer, na cesti Gorenja vas – Todraž. Pešec
je po nesreči poškodovan obležal na kraju.

Voznika so policisti v postopku zbiranja obvestil izsledili včeraj, dejanje pa je priznal. Zaradi povzročitve prometne nesreče in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči so ga v skladu s predpisi o kazenskem postopku tudi že zaslišali.

Policisti postopek vodijo tudi proti pešcu, ki je bil v času nesreče alkoholiziran, po cesti pa je, sicer po pravilni strani ceste, hodil neosvetljen.

Odsek ceste, kjer se je zgodila prometna nesreča ni osvetljen, cesta pa poteka zunaj naselja. Na takih krajih je zelo pomembno, da so pešci osvetljeni in da po cesti ne hodijo alkoholizirani, ker tudi v njihovem primeru velja, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnost za varno udeležbo v prometu.

Vlom in manjši požar

Neznani storilec je včeraj ponoči na Jesenicah poskušal vlomiti v poslovni prostor. Dejanje storilca je ostalo pri poskusu. V objekt ni vstopil.

V Škofji Loki pa so policisti včeraj obravnavali manjši požar v skladišču industrijskega objekta, kjer je pogorela je paleta materiala. V požaru ne gre tujo krivdo. Poškodovan ni bil nihče, nastala je manjša materialna škoda.

Ponarejen denar

Gorenjski policisti so v tem mesecu obravnavali deset primerov unovčenja ponarejenega denarja. Nazadnje včeraj, ko so sprejeli prijavo subjekta, ki se na Bledu ukvarja s turistično dejavnostjo, o unovčenju bankovca za 200 evrov. V ostalih primerih so bili zaseženi bankovci za 20, 50 in 100 eurov. V vsakem od devetih primerov je bil zasežen po en bankovec, v enem pa štirje.

Ponarejeni bankovci so največkrat unovčeni pri plačevanju računov za turistične storitve, v gostinskih obratih in trgovinah.

V izogib tovrstnemu oškodovanju opozarjajo podjetja in posameznike, ki sprejemajo gotovino, naj bodo pozorni na ponaredke. Za ugotavljanje pristnosti bankovca so zelo učinkovita pisala – flomaster in detektorji, ki lahko bistveno zmanjšajo možnost unovčevanja ponaredka in posledično preprečijo oškodovanje.