Pregled dogajanja: Skrivanje ključev na “skrita mesta” ni najbolj pametno

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel dve obvestili o prometnih nesrečah z materialno škodo, devet prijav o kršitvi predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

  • Radovljiški policisti so včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Hlebcah. Odtujena sta bila denar in nakit.
  • Na območju Radovljice so policisti obravnavali še prijavo suma tatvine iz stanovanja. Lastnica je stanovanje našla odklenjeno, pogreša pa ničesar. Storilec je ključe našel na domnevno »skritem mestu« pred stanovanjem.

Skrivanje ključev na »skrita« mesta je popolnoma neproduktivno in zelo olajša delo tatovom. Če jih bodo našli, jih bodo uporabili in tiho vstopili v stanovanje ali hišo, jo pregledali in potem spet mirno odšli. Če so storilci pri dejanju previdni, lastniki velikokrat sploh ne vedo, da so bili okradeni in to ugotovijo šele, ko iščejo, kar jim je bilo odtujeno.
Zato ključe jemljite s sabo in poskrbite za svojo lastnino.

V Ratečah so policisti danes obravnavali smrt kolesarja. Gre za tujca, ki se je zgrudil in umrl. Dogodek ni prometna nesreča.

Kranjski policisti so danes okoli 9.30 na Jezerskem obravnavali padec kolesarke. V nesreči je bila udeležena sama, po prvih podatkih policije pa je utrpela hude telesne poškodbe. S kraja je bila odpeljana v zdravstveno ustanovo.